A-
A+

Sparkad sjukskriven ska få 750 000 kronor

Attunda tingsrätt har beslutat om ett arbetsrättsligt ärende. Arkivbild.
Attunda tingsrätt har beslutat om ett arbetsrättsligt ärende. Arkivbild.
ArbeteTT

Företaget hävdade att mannen varit olovligt frånvarande under en sjukskrivning och sade upp honom. Nu har Attunda tingsrätt beslutat att bolaget ska betala honom omkring 750 000 kronor, rapporterar Arbetet.

Annons

Annons

Mannen arbetade med elsparkcyklar som bolaget hyrde ut i Stockholm. Men kroppen började värka och han sjukskrevs sommaren 2020.

Arbetsgivaren har hävdat att han ändå borde ha fortsatt jobba, med enklare arbetsuppgifter. Men tingsrätten konstaterar att mannen var heltidssjukskriven och att läkaren ordinerat vila helt och hållet.

När sjukskrivningen sedan blev deltid fick han, enligt hans egen och tingsrättens uppfattning, inga förutsättningar att jobba.

I augusti, under sjukskrivningen, sades han upp från företaget.

Arbetsgivaren har hävdat att han varit olovligen frånvarande både under sjukskrivningen och tidigare, men har inte kunnat belägga detta.

Nu har rätten beslutat att företaget ska betala mannen för förlorad inkomst, skadestånd för brott mot lagen om anställningsskydd, ersättning för rättegångskostnader samt betalning för bland annat utebliven sjuklön.

Totalt slår tingsrätten fast att företaget ska betala honom drygt 750 000 kronor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.