Sparkas ur Englands trupp – bröt mot reglerna

Englands Mason Greenwood, i mitten, riskerar att straffas.
Englands Mason Greenwood, i mitten, riskerar att straffas.
FotbollTT-Reuters

England besegrade Island med 1–0 i lördags.

Sedan bröt ynglingarna Phil Foden och Mason Greenwood mot coronareglerna och nu har de skickats hem från landslaget.

De har varit naiva, säger förbundskaptenen Gareth Southgate.

Annons

Annons

Englands Phil Foden riskerar att straffas.
Englands Phil Foden riskerar att straffas.

Europeiska fotbollförbundet (Uefa) satte upp hårda restriktioner inför Nations League-spelet där de deltagande nationerna i princip ska isolera sig och inte träffa utomstående personer under tiden de vistades i landslagsbubblan.

Det gick sådär för de engelska ynglingarna Phil Foden, 20, och Mason Greenwood, 18, till vardags i Manchesterklubbarna City respektive United.

Efter att England besegrat Erik Hamréns Island med 1–0 i lördags, och de båda spelarna gjort sin A-lagsdebut i tävlingssammanhang, återvände laget till hotellet i Reykjavik.

Skickas hem

Men någon gång därefter bröt spelarna mot coronareglerna.

På en presskonferens bekräftade förbundskaptenen Gareth Southgate att spelarna har skickats hem till England när resten av truppen reste till Köpenhamn för tisdagens match mot Danmark.

Tyvärr fick jag under morgonen reda på att de här två killarna har brutit mot covid-19-riktlinjerna när det gäller vår säkra bubbla. Så vi var tvungna att besluta mycket snabbt att de inte kunde ha någon interaktion med resten av laget. De måste åka tillbaka till England separat, säger han enligt BBC.

Förbundskaptenen är förstås besviken på talangerna, som båda fick speltid mot Island.

De har varit naiva och vi har hanterat det på lämpligt sätt. Jag känner igen deras ålder. Men naturligtvis, hela världen hanterar denna pandemi och det finns ett ansvar i alla åldrar att ta sitt ansvar. Vi underskattar inte hur viktigt det är det är vi håller bubblan som vi har.

Annons

Annons

Träffade tjejer

Vidare säger Southgate att han inte känner till alla detaljer. Flera medieuppgifter gör dock gällande att spelarna ska ha träffat två kvinnor under vistelsen på Island.

Det är andra gången på kort tid som engelska landslagsspelare hamnar i blåsväder. Manchester United-spelaren Harry Maguire dömdes nyligen till nästan två års villkorlig dom i Grekland för grov misshandel, våldsamt motstånd och mutförsök. Det ledde till att han blev borttagen från Southgates trupp till den här samlingen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons