A-
A+

Spears pappa till domstol – vill ha utredning

Jamie Spears har vänt sig till domstol efter att hans dotter Britney Spears uttalat sig om hans förmyndarskap. Arkivbild.
Jamie Spears har vänt sig till domstol efter att hans dotter Britney Spears uttalat sig om hans förmyndarskap. Arkivbild.
MusikTT-Reuters

Jamie Spears har vänt sig till domstol för att efterfråga en utredning gällande sin dotter Britney Spears påståenden om att hon blivit illa behandlad under hans förmyndarskap och att ha blivit nekad att ta sina egna medicinska beslut.

Annons

Annons

I domstolshandlingen, som lämnades in i Los Angeles på tisdagen, uppger hans advokater att Jamie Spears var "mycket ledsen över att höra om sin dotters svårigheter och lidande" och att "han tror att det måste bli en utredning om dessa påståenden".

"Herr Spears har inte haft möjlighet att lyssna till och svara på sin dotters bekymmer direkt, eftersom hans kommunikation med henne skurits av".

Förmyndarskap sedan 2008

Den 39-åriga popikonen berättade förra veckan för domstolen i Los Angeles om att förmyndarskapet missbrukats, och hon anklagade sin familj för att ha hållit henne fången under 13 år. Hon sade att hon inte får gå ut ensam, hon tvingas uppträda mot sin vilja och ta starka mediciner som litium.

Britney Spears hävdar också att hon inte tillåts att ta ut sin spiral så att hon kan skaffa barn med pojkvännen Sam Asghari.

Popikonen sattes under förmyndarskap 2008 efter att hon drabbades av psykisk ohälsa, och hennes pappa Jamie Spears begärde då att bli förmyndare över sin dotter, och hennes tillgångar på omkring 60 miljoner dollar.

Annons

Annons

Ber om förhandling

I september 2019 togs rollen att hantera hennes personliga affärer temporärt över av Jodi Montgomery och förra året påbörjade Britney Spears en rättsprocess för att förhindra sin pappa att återta den makten. Advokaterna säger i domstolshandlingen att Jamie Spears inte hade någon avsikt att försöka göra det och att han inte var involverad i hennes "personliga vård eller medicinska eller reproduktiva angelägenheter".

De ber också domstolen om att hålla en förhandling för att utreda om Montgomery ska fortsätta att övervaka sångerskans personliga angelägenheter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!