A-
A+

Spelade hög musik – misstänks för brott

BrottTT

En man i 20-årsåldern spelade så pass hög musik i bilen nattetid att karossen vibrerade. Föraren är nu misstänkt för förargelseväckande beteende.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det här är ju inte prövat än så vi vet inte var det slutar. Men det är jätteviktigt att vi får bukt med det här. Folk störs av det högljudda spelandet, säger Peter Forsman vid polisen i Värmland, till SVT Nyheter Värmland.

Mannen körde runt i Arvika natten mot söndag och den högljudda bilfärden filmades av en polispatrull, som följde efter bilen i flera kilometer och kunde konstatera att den vibrerade av bastonerna.

Vi prövar olika metoder för att säkra bevis för att komma åt det här problemet, säger Peter Forsman.

Bilar som spelar hög musik på nätterna är en plåga på många ställen i landet. I somras var oljudet från bilar som spelade för hög musik den enskilt vanligaste anledningen till att människor i Dalarna och Värmland kontaktade polis – och särskilt omfattande tycks problemet vara i just Arvika.

Riksåklagaren har därför föreslagit att det ska bli lättare att bötfälla ordningsstörarna. Straffet för att spela alltför hög musik föreslås bli böter på 800 kronor och den höga musiken ska klassas som just förargelseväckande beteende.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr