A-
A+

Spelar "Gasljus" för åtta personer

Helena af Sandeberg spelar huvudrollen i 'Gasljus'. Pressbild.
Helena af Sandeberg spelar huvudrollen i "Gasljus". Pressbild.
TeaterTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Publikgränsen har inte förändrats men nu kan teatrarna inte vänta längre. Den 7 maj får "Gasljus" premiär på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm – för åtta personer i publiken.

"Nu öppnar vi tryggt och försiktigt med en föreställning vars tematik vi verkligen vill lyfta i mötet med publiken i salongen, om än för en liten skara, men också få ut i det större samhällssamtalet. Förhoppningsvis blir det här startskottet för en långsam upptrappning och att teaterkonsten återigen får bidra till att stärka det demokratiska samtalet och ge perspektiv på att vara människa", säger Maria Sid, teaterchef Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande.

Helena af Sandeberg spelar huvudrollen i thrillern om en kvinna som långsamt bryts ned av sin make. Regisserar gör Melody Parker som har förlagt berättelsen till 1970-talet, i motsats till den berömda filmatiseringen med Ingrid Bergman som utspelades på 1940-talet.

"Gasljus" skulle från början ha haft premiär den 19 februari, men premiärdatumet sköts fram i väntan på att restriktionerna för publik verksamhet skulle lätta.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Bli medlem och prova Arturs music-quiz