Spelare får reklamera sågade "Cyberpunk"

Det stora antalet buggar får Sony att ta bort 'Cyberpunk 2077' från sin digitala butik. Pressbild.
Det stora antalet buggar får Sony att ta bort "Cyberpunk 2077" från sin digitala butik. Pressbild.
SpelTT

Sony plockar bort "Cyberpunk 2077" från sin digitala butik Playstation Store på obestämd tid, meddelar bolaget. Utvecklaren CD Project Red säger sig också vara beredd att betala ur egen ficka till dem som vill lämna tillbaka spelet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Actionrollspelet "Cyberpunk 2077" har fått en minst sagt skakig resa. Under fredagen meddelade speljätten Sony att spelet tills vidare helt plockas bort från Playstations digitala butik.

Alla som redan köpt spelet via butiken erbjuds också pengarna tillbaka. Konkurrenten Microsoft tar inte bort spelet från sin butik, men erbjuder pengarna tillbaka till alla som köpt spelet och inte blivit nöjda när de har spelat det.

"Vi vill att varje spelare ska kunna få den upplevelse som de förväntar sig när de spelar Xbox", säger företaget i ett uttalande.

I princip ospelbart

CD Project Red, som skapat spelet, går också ut i ett nytt meddelande och säger att alla som köpt en fysisk kopia av spelet, eller en digital kopia i en fysisk butik, kan vända sig direkt till utvecklarna och få pengarna tillbaka. "Vi kommer att göra det här ur egen ficka om nödvändigt", skriver bolaget på Twitter.

Den som vill lämna tillbaka spelet måste göra det innan den 21 december, då en uppdatering (patch) släpps.

Actionrollspelet från polska CD Project Red var ett av de mest emotsedda under året, och försenades flera gånger. När det släpptes fick det relativt fina recensioner, även om det förekom många buggar och tekniska fel. Det visade sig dock att de flesta recensenter spelat spelet på PC, medan Xbox One- och Playstation 4-spelare har haft betydligt större tekniska problem, där problemen bitvis beskrivits som så omfattande att "Cyberpunk 2077" blir ospelbart.

Annons

Annons

Fick epilepsianfall

En recensent på Gameinformer fick också ett epileptiskt anfall under spelet, vilket väckte frågor om varningarna var tillräckligt tydliga, och tvingade utvecklarna att vidta åtgärder.

CD Project Red har gått ut med en ursäkt , och erbjuder pengarna tillbaka, till de spelare som anser sig ha fått sin upplevelse förstörd till följd av problemen.

Bolaget lovar också att stora uppdateringar i januari och februari förhoppningsvis kommer att lösa problemen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons