A-
A+

Spelarflykt från HV71 – 15 spelare lämnar

HV71 degraderades från SHL i söndags. Arkivbild.
HV71 degraderades från SHL i söndags. Arkivbild.
IshockeyTT

Det kommer att vara många nya ansikten på isen i HV71 nästa säsong.

Hela 15 spelare lämnar klubben efter SHL-degraderingen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa säsong spelar HV71 i hockeyallsvenskan och efter degraderingen bröts alla spelaravtal förutom forwarden Jonathan Wikströms. Under torsdagen och fredagen har sportchefen Johan Hult ägnat sig åt att ha individuella samtal med spelarna och nu står det klart att 15 stycken lämnar klubben.

"Precis som efter varje säsong brukar vi ha så kallade exit-samtal med spelarna innan de åker vidare. Dels för att få deras bild av säsongen som varit men också att diskutera varandras intresse för en eventuell framtid. I år har det naturligtvis varit speciellt med tanke på omständigheterna", säger Hult till HV71:s hemsida.

Han fortsätter:

"Jag har i dag fått besked om att 15 spelare inte kommer att spela vidare i HV71. Övriga spelare kommer vi ha en fortsatt dialog med om en eventuell framtid."

Spelarna som lämnar är Alexander Bergström, Christian Sandberg, Eric Martinsson, Axel Holmström, Niklas Arell, Linus Fröberg, Filip Sandberg, Hugo Alnefelt, Matt Donovan, Jordan Murray, Arttu Ilomäki, Miska Siikonen, Emil Johansson, Johannes Kinnvall och Anton Wedin.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr