A-
A+

Spelarna om förbundskapten: Ett monster

Atlético Madrids Deyna Castellanos (i rött) är en av de venezuelanska spelare som står bakom larmet. Arkivbild.
Atlético Madrids Deyna Castellanos (i rött) är en av de venezuelanska spelare som står bakom larmet. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

24 spelare i Venezuelas fotbollslandslag – däribland Atlético Madrids anfallare Deyna Castellanos – anklagar den tidigare förbundskaptenen Kenneth Zseremeta för sexuella övergrepp, och beskriver honom som ett monster.

Annons

Annons

"Förra året berättade en av våra lagkamrater för oss att hon sedan hon var 14 år blivit sexuellt utnyttjad av förbundskaptenen", säger spelarna i ett uttalande.

Efter att den första spelaren berättat om sin upplevelse ska flera andra ha trätt fram och vittnat om övergrepp, olämpliga frågor och trakasserier från Zseremeta, vilket andra i tränarstaben sett mellan fingrarna med.

Flera av spelarna säger sig fortfarande lida av trauman från övergreppen.

Zseremeta, som kommer från Panama, nådde framgångar med flera landslag i Venezuela mellan 2008 och 2017, och ledde bland annat U17-landslaget till två titlar i det sydamerikanska mästerskapet.

Han sparkades 2017 efter att han hävdat att spelare var undernärda till följd av den ekonomiska krisen i landet. Sedan dess har han arbetat i Dominikanska republiken och Panama.

Spelarna uppmanar i uttalandet alla styrande nationella och internationella förbund att stoppa Zseremeta från att arbeta med damlag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.