Spelarna om isoleringen: "Inte skitkul"

Albin Ekdal under tisdagens träning på Stockholms stadion.
Albin Ekdal under tisdagens träning på Stockholms stadion.
FotbollTT

De svenska landslagsstjärnorna hanterar coronaisoleringen på spelarhotellet i Stockholm olika.

Albin Ekdal saknar sin familj, sambo och dotter.

Jag fick se dem i dag genom glaset (på hotellet). Min dotter sov som tur var, annars hade det varit jobbigt att se henne vinka, säger Ekdal.

Annons

Annons

Karl-Johan Johnsson.
Karl-Johan Johnsson.

Europeiska fotbollsförbundet Uefa har infört hårda restriktioner och förhållningsregler i samband med pågående landslagssamlingar för Sverige och andra landslag under coronapandemin.

För de blågula spelarna innebär det exempelvis att de måste befinna sig i en strikt så kallad på bubbla på spelarhotellet i Stockholm i knappt två veckor.

Det blir svårt framför allt eftersom jag har min familj (sambo Camilla och dotter Alma) några hundra meter från hotellet. Jag fick se dem i dag genom glaset. Min dotter sov som tur var annars hade det varit jobbigt att se henne vinka, säger mittfältaren Albin Ekdal och fortsätter prata om isoleringen.

"Väldigt konstigt"

Väldigt konstigt, det känns märkligt eftersom att det är helt fritt att röra sig i Italien och i Sverige och alla andra länder, nästan, i Europa. Och så när man kommer ska vi vara instängda. Men Uefa vill väl inte riskera att någon smittas här och tar med det ut till klubblaget. Jag förstår det också, men det är inte skitkul.

På lördag ställs Sverige mot regerande världsmästaren Frankrike i ett Nations League-möte på Friends arena i Solna. Tre dagar senare väntar Europamästaren Portugal på samma arena och i samma turnering.

Målvakten Karl-Johan Johnsson är inte lika konfunderad som Ekdal över att behöva hålla sig till Uefas restriktioner.

Annons

Annons

Tv-spel och bok

För min del är det ganska lugnt. Jag har inte så mycket vänner och familj runt Stockholmsområdet. Jag brukar väl vara nere och ta en fika eller så på stan någon gång, men det är inte så stor del för mig. Vi har grejer att sysselsätta oss med. säger han och fortsätter:
Jag har med mig mitt PS4 (tv-spel) och någon bok sådär. Det är väl det och lite tv. Man får se lite film och serier. Sedan snacka med grabbarna i laget, så klart.

Spelarna tillåts inte gå ut på stan på sin lediga tid, utan får bara vistas utomhus i samband med planerade aktiviteter.

Jag tror inte det är så många som brukar ta promenader eller så. Det är som det är, det är inte så mycket att göra åt det.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons