A-
A+

Sportchefen: Haaland-ryktena blev en börda

Det blev två nya mål för Erling Haaland mot Sevilla.
Det blev två nya mål för Erling Haaland mot Sevilla.
FotbollTT

Dortmunds sportchef Sebastian Kehl menar att spekulationerna kring Erling Haaland störde under norrmannens sista tid i klubben.

Det blev en börda i omklädningsrummet, säger Kehl.

Annons

Annons

Norske anfallsfenomenet Erling Haaland har gjort braksuccé i Manchester City under sina första månader i klubben. Mot Aston Villa tangerade Haaland ett 30 år gammalt ligarekord när han gjorde hattrick för andra matchen i följd.

I veckan blev det två nya mål mot Sevilla i Champions League och Haaland har inlett säsongen med tolv mål på åtta matcher.

Trots det verkar 22-åringen inte alltför saknad i förra klubben Dortmund, som han lämnade i somras.

Gjorde 86 mål

Även om vi alltid gillade Erling och han var framgångsrik hos oss så blev spekulationerna kring hans framtid en börda i omklädningsrummet, i klubben och hela miljön mot slutet, säger sportchefen Sebastian Kehl till tyska tidningen Bild.

Efter att ha skrivit på för Dortmund i slutet på december 2019 noterades Haaland för 86 mål på 89 matcher innan han lämnade för City. Kehl menar dock att hans avsked inte enbart är negativt för klubben.

I slutändan var tajmingen för övergången rätt för båda parter. Detta har gett oss nya möjligheter som ett lag. Utan honom har vi kunnat ge utrymme till andra spelare. Faktumet att våra tio första tävlingsmål den här säsongen gjordes av tio olika spelare bevisar detta ganska bra, säger Kehl.

Annons

Annons

Möts nästa vecka

Vidare berättar Kehl att han gärna sett Haalands framtid klargjord tidigare "eftersom frågan begränsade vår planering", men tillägger att han är glad för Haalands skull att det går bra i nya klubben.

Vi visste vilken spelare vi förlorade och att han skulle göra skillnad i Manchester City också.

Nästa onsdag möts de igen då Manchester City ställs mot Dortmund i Champions League hemma på Etihad.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.