Spotify fortsätter podcastsatsning

Podcastlyssning. Genrebild.
Podcastlyssning. Genrebild.
PodcastTT

Spotify presenterar sex nya podcasts som kommer i höst. Bland dem "Bakom micken med Filip Dikmen", där Instagram-profilen Filip Dikmen möter nästa generations artister.

Annons

Annons

Instagram-profilen Filip Dikmen tar sig an rollen som podcastvärd i 'Bakom micken med Filip Dikmen'. Arkivbild.
Instagram-profilen Filip Dikmen tar sig an rollen som podcastvärd i "Bakom micken med Filip Dikmen". Arkivbild.

I "Bakom micken med Filip Dikmen", som har premiär redan nu, bjuds unga artister in till djupgående samtal om livet vid sidan av musiken. Dikmen är känd för sina sketcher på Instagram, men i podcasten blir det en seriösare ton.

Det är verkligen ingen humorpodd, meningen är att man ska lära känna artisterna och förhoppningsvis mig också, säger han.

I det första avsnittet gästar rapparen Greekazo.

Vi pratar bland annat om hans barndom, vem han var i skolan och varför han hoppade av skolan. Därefter tar vi upp hans intervju i "Malou efter tio" som blev väldigt kontroversiell, säger Filip Dikmen.

En annan podcast som har premiär nu är "Äkta hela vägen", som baseras på sportjournalisten Erik Nivas nyss utgivna bok om fotbollsspelaren Martin Mutumba. Podcasten beskrivs som "en berättelse om det svenska samhället, speglat genom fotbollen".

Den 9 september har "Diktatorer" sedan premiär, där journalisten Parisa Amiri med hjälp av olika gästexperter avhandlar diktatorer ur historien.

Senare i höst, den 14 oktober, kommer "Wennstams vrede". I podcasten tar journalisten Katarina Wennstam upp händelser där kvinnor fallit offer för mäns våld.

Spotify satsar också på en dokumentärpodcast kallad "Spotify dok". Dessutom kommer minnesexperten Yanjaa Wintersoul i podcasten "Minnet" att minnesträna lyssnarna tillsammans med olika gäster.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons