A-
A+

Spotifygrundare bekräftar: vill köpa Arsenal

Spotifys grundare Daniel Ek vill köpa Premier League-klubben Arsenal. Arkivbild.
Spotifys grundare Daniel Ek vill köpa Premier League-klubben Arsenal. Arkivbild.
FotbollTT

Spotifygrundaren Daniel Ek planerar att lägga bud på Arsenal – trots att ägaren Stan Kroenke inte vill sälja.

Jag har säkrat pengarna för det, och planerar att lägga ett övertygande bud och jag hoppas att de lyssnar på det, säger han i en intervju till tv-kanalen CNBC.

Annons

Annons

Annons

Annons

Samma dag som tusentals Arsenalsupportrar samlades utanför hemmaarenan för att protestera mot ägarfamiljen Kroenke skrev den svenske Spotifygrundaren Daniel Ek på Twitter att han var intresserad av att köpa klubben.

Nu meddelar Daniel Ek att intresset är seriöst och att han planerar att lägga ett bud.

Jag har varit en Arsenalsupporter sedan jag var åtta. Arsenal är mitt lag, jag älskar deras historia, spelarna och supportrarna. Jag ser en stor möjlighet att sätta en riktig vision för att ta klubben ska ta sig tillbaka till storhetstiden, säger han.
Jag är väldigt seriös. Jag har säkrat pengarna för det, och planerar att lägga ett övertygande bud och jag hoppas att de lyssnar på det.

"Lång resa"

Ägarfamiljen Kroenke har redan sagt att det inte är aktuellt att sälja klubben.

"Vi förblir hundraprocentigt engagerade i Arsenal och säljer inget aktieinnehav i klubben. Vi har inte fått något erbjudande och vi kommer inte beakta något.", har de sagt i ett uttalande.

Något som dock inte oroar Daniel Ek särskilt mycket – han är redo för en lång process.

Jag förväntade mig inte att detta skulle hända över en dag, jag är förberedd på att det kan bli en lång resa, säger han.

Kritiken mot de amerikanska ägarna har tilltagit efter att Arsenal var en av de tolv klubbarna som låg bakom den hårt kritiserade "superligan". Tusentals supportrar samlades inför och under matchen mot Everton förra fredagen för att protestera. På Twitter har hashtagen "#KroenkeOut" trendat.

Annons

Annons

Arteta stöttar Kroenke

Arsenals spanske tränare Mikel Arteta har visat sitt stöd för de nuvarande ägarna, och säger att deras engagemang i klubben är äkta.

Om de (supportrarna) skulle få möjligheten att lära känna dem är jag säker på att de skulle bli överraskade, säger han.

Han säger också att Kroenkefamiljen stängt spekulationerna om ägarsituationen.

De agerade fort och gjorde klart för hur de ser på situationen och vad de vill göra med den här fotbollsklubben, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?