A-
A+

Stabilt tillstånd för skjuten man i Göteborg

Poliser på plats vid Hammarkulletorget i Göteborgsstadsdelen Hjällbo efter skjutningen på fredagen.
Poliser på plats vid Hammarkulletorget i Göteborgsstadsdelen Hjällbo efter skjutningen på fredagen.
BrottTT

Den man i 30-årsåldern som sköts vid Hammarkulletorget i Göteborgsstadsdelen Hjällbo under fredagskvällen vårdas fortsatt på sjukhus. Hans skadeläge är stabilt och inte livshotande, skriver polisen på sin hemsida.

Annons

Annons

Det var strax före halv sju på fredagskvällen som polisen fick in flera samtal om skottlossning vid Hammarkulletorget. På plats hittades den skadade mannen som fördes till sjukhus med ambulans.

Under natten har polisen genomfört dörrknackning i området och hållit fler förhör i samband med det. En kriminalteknisk undersökning har även gjorts vid brottsplatsen.

Ännu är ingen person gripen för skjutningen.

Den skadade mannen har inte kunnat höras om händelsen ännu, men det kommer att göras så snart hans tillstånd tillåter det, enligt polisen.

Polisen, som kommer att ha förstärkt synlighet och närvaro i området efter skjutningen, är angelägen om att få in tips om händelsen.

Det är för tidigt att säga om skottlossningen kan kopplas till de senaste veckornas våldsamheter i området, som senast i tisdags drabbades av en skottlossning. I slutet av maj sköts en man ihjäl i Hjällbo.

Vi utreder brett och utesluter naturligtvis ingenting, sade polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr till TT under fredagskvällen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!