Ståhls tränare får nytt uppdrag: "Drömroll"

Vesteinn Hafsteinsson tillsammans med Daniel Ståhl. Diskusstjärnan kommer att få behålla sin tränare. Arkivbild.
Vesteinn Hafsteinsson tillsammans med Daniel Ståhl. Diskusstjärnan kommer att få behålla sin tränare. Arkivbild.
FriidrottTT

Daniel Ståhls tränare Vesteinn Hafsteinsson får en ny roll inom svensk friidrott.

SOK anställer honom som High Performance Manager.

Det här är en drömroll för mig, säger Hafsteinsson.

Annons

Annons

Islänningen, som själv är gammal diskuskastare kommer att vara anställd av Sveriges olympiska kommitté (SOK). Rollen, High Performance Manager, innebär bland annat att vara lite av ett bollplank till alla friidrottare och deras tränare.

Vi är övertygade om att Vesteinns kompetens och engagemang kommer att bidra till fortsatt utveckling och nya framgångar på den globala scenen, både på kort och långt sikt, säger Stefan Olsson, generalsekreterare på Svenska friidrottsförbundet.

"Spännande"

Vesteinn Hafsteinsson är i dagsläget tränare för några av Sveriges främsta friidrottare. Fanny Roos, Daniel Ståhl och Simon Pettersson tränas alla av 59-åringen. Han kommer att behålla det ansvaret.

Det här är en drömroll för mig. Jag kan vara kvar som tränare i flera år och får dessutom chansen att sprida mina tränarkunskaper till fler idrottsgrenar och andra idrotter med sikte på olympiska framgångar, säger Hafsteinsson.

Hafsteinsson tycker att det är spännande tid för svensk friidrott.

Vi har många duktiga friidrottare i Sverige. Detta är mitt andra hem, och det känns spännande att kunna bidra till att Sverige tar fler medaljer, säger han.
Det har varit konstigt att gå från att vara en liten pojke på Island till att rådgiva de bästa friidrottarna i världen. En absurd tanke, men jag delar gärna med mig till andra för att de ska bli bättre tränare.

Annons

Annons

Kan inte sluta

Att få vara kvar som tränare var viktigt för Hafsteinsson.

Jag har fått några jobberbjudanden som inneburit att jag skulle sluta som tränare. Det kan jag inte göra.

Hafsteinsson har avslutat sitt tränarsamarbete med andra utländska friidrottare.

Jag kan inte sluta att coacha Daniel, Simon och Fanny förrän jag är färdig med dem. Det betyder väldigt mycket att få slutföra det arbetet. jag har fått det bästa av det bästa att fortsätta vara coach fyra år till.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons