A-
A+

Stal oxfile och lamm för en kvarts miljon

Polisen har gjort en teknisk undersökning på slakteriet i jakten på tjuvarna som stal kött för en kvarts miljon. Arkivbild.
Polisen har gjort en teknisk undersökning på slakteriet i jakten på tjuvarna som stal kött för en kvarts miljon. Arkivbild.
BrottTT

Annons

Annons

Tjuvarna bröt sig in på natten och tömde frysboxarna hos ett företag i Skara. Lagren var fyllda inför nyår och tjuvarna kom undan med en pall oxfilé av kvaliteten wagyu-kött, 34 ostyckade lamm, entrecoter och exklusiva styckningsdetaljer, sammanlagt 1,5 ton kött. Värdet av det stulna uppskattas till närmare en kvarts miljon kronor.

De har haft koll på exakt vad de skulle ta, för de har lämnat både datorn, kassaapparaten och vågen ifred, säger ägaren Christer Rådström till Skövde Nyheter.

Stölden anses är så omfattande att det krävt noggrann planering, förmodligen flera gärningsmän och en lastbil. Köttet var tänkt att levereras till nyår och många butiker i området kommer nu att bli utan.

Polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen i jakt på förövarna. Men även om de skulle hitta de stulna varorna så kan det inte säljas i öppna handeln.

Frys- och kylkedjan är bruten, vilket går emot kvalitetsreglerna. Jag kan inte ansvara för att det inte har stått i en ladugård i två dygn liksom, så för min del är det förbrukat, suckar den besvikne ägaren.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.