A-
A+

Stampade kvinna i huvudet på fest – två häktas

Två män med koppling till kriminella nätverk i Malmö har häktats misstänkta för flera fall av grov misshandel och misshandel av normalgraden. Arkivbild.
Två män med koppling till kriminella nätverk i Malmö har häktats misstänkta för flera fall av grov misshandel och misshandel av normalgraden. Arkivbild.
BrottTT

En kvinna stampades i huvudet och tre andra personer utsattes för grovt våld i Malmö inom loppet av ett dygn.

Nu har två män med koppling till stadens gängmiljö häktats misstänkta för flera fall av grov misshandel, rapporterar Sydsvenskan.

Annons

Annons

De två männen, 23 och 33 år gamla, ska tillsammans med flera andra personer ha dykt upp på en midsommarfest i Malmö. Efter att ha dröjt sig kvar på festen ska de oprovocerat ha misshandlat två personer, enligt åklagaren.

En av dem blir grovt misshandlad, det är en tjej som blir stampad i huvudet, säger kammaråklagare Adrien Combier-Hogg, till Sydsvenskan.

Polisen tillkallades, men när de kom var männen försvunna.

Ett dygn senare befann sig de misstänkta männen på en pizzeria där de ska ha uttalat rasistiska glåpord mot andra besökare. Personer som sade ifrån ska ha blivit påhoppade och en man som gick emellan ska ha slagits till marken och blivit stampad medvetslös, enligt misstankarna.

33-åringen greps kort efteråt, medan 23-åringen greps några dagar senare. Båda har nu häktats misstänkta för flera fall av grov misshandel och misshandel av normalgraden.

Vid överfallen på restaurangen misstänks männen, som är flerfaldigt dömda sedan tidigare, ha haft ett hatbrottsmotiv, vilket kan utgöra en grund för straffskärpning.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.