A-
A+

Stark bästa kvinna och totaltvåa i Thailand

Maja Stark. Arkivbild.
Maja Stark. Arkivbild.
GolfTT

En drömöppning på sistarundan gav golfaren Maja Stark korn på segern.

Men till slut fick 22-åringen nöja sig med att bli bästa kvinna, och totaltvåa, i mixedtävlingen i Thailand.

Annons

Annons

För andra veckan i rad anordnade damernas Europatour och herrarnas Asientour en gemensam mixad tävling, där resultaten räknas i poäng i stället för slag (par ger noll poäng, birdie två poäng och eagle fem poäng).

Och i toppen blandade sig fjolårets succésvenska Maja Stark – två titlar på Europatouren 2021 – in i fajten om segern.

Drömstart

22-åringen gjorde birdie på första och tredje hålet, och en eagle på det nionde, och då var plötsligt amerikanen Sihwan Kims ledning inte större än två poäng.

"En birdie på första hålet var skönt. Det var en putt på sex meter, och jag har inte riktigt satt några långa puttar, så det var fint att få en sådan start. Det känns som att de flesta puttarna var ganska bra och det berodde på självförtroendet jag fick av den första", säger Maja Stark i ett pressmeddelande.

Till slut blev Sihwan Kim ändå för svår. Maja Stark satte ytterligare två birdies på de fyra sista hålen, men det räckte inte för att nå den 33-årige amerikanen. Stark fick till slut 13 poäng för sistarundan, sex fler än Kim, men missade ändå segern med två poäng.

Annons

Annons

Ett slag från segern

När Stark var framme vid det 18:e och sista hålet behövde hon en eagle för att ta hem segern, men det blev bara en birdie.

"Jag gick ändå –6 i dag, och –20 är min överlägset bästa score i en tävling över fyra rundor. Jag är nöjd med det. Det känns som att jag äntligen har kommit tillbaka från all vintergolf, där det är väldigt kallt och det känns som en fantastisk score att bara spela på par", säger Maja Stark.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.