A-
A+

Stark premiär för offensiva toppspelarna

Sveriges förstakedja presenterade sig direkt i JVM-premiären. Här är det William Eklund som flyttar på sig så att Oskar Olaussons skott kan gå i mål.
Sveriges förstakedja presenterade sig direkt i JVM-premiären. Här är det William Eklund som flyttar på sig så att Oskar Olaussons skott kan gå i mål.
IshockeyTT

Ett frågetecken för Juniorkronorna har varit det svenska anfallsspelet.

Därför var det ett välkommet besked att det lossnade direkt för Juniorkronornas offensiva toppspelare i JVM-premiären mot Ryssland

Vi ska absolut producera, säger Oskar Olausson.

Annons

Annons

Offensiven och den svenska forwardsuppsättningen har målats upp som något av en akilleshäl inför JVM.

Om det ska bli blågula svenska framgångar lär förstakedjan med Olausson, William Eklund och Alexander Holtz behöva producera. Det gjorde trion, som även är en del av den första svenska uppställningen i powerplay, direkt.

Drygt fem minuter in i premiären mot Ryssland slog Oskar Olausson till med Sveriges första skott på mål i turneringen. Alexander Holtz passade pucken tvärs över anfallszon till Olausson som tog några skär framåt och avlossade ett hårt skott.

Samtidigt stormade William Eklund förbi och skymde Rysslands målvakt Jaroslav Askarov varpå Olaussons skott letade sig upp i nättaket.

Tre PP-mål

Totalt blev det tre svenska mål i powerplay. Även Emil Andrae och Alexander Holtz hittade rätt i spelformen.

Det gick riktigt bra och vi fick in en snabb balja där. Vi har bra skott uppifrån och en tekniker i ”Wille” (Eklund) som hittar bra pass och vi har många hot. Riktigt bra powerplay och den andra uppställningen gör det också bra när de är inne, säger Olausson.

I spel fem mot fem hade Ryssland en hel del av puckinnehavet och Olausson hoppas att hans kedja kommer att kunna få mer utrymme offensivt mot Slovakien.

Alla vi tre är ytterforwards i vanliga fall. Vi har fått två matcher ihop nu och jag hoppas att det kommer bli bättre. De (Holtz och Eklund) är sjukt duktiga spelare. Ryssland hade lite mer puck men vi får hoppas att vi blir mer offensiva i nästa match, säger han.

TT: Hur viktigt är det att er kedja levererar?

Vi ska vara en offensiv kedja och bära laget. Eller ja, inte bära laget… men vi ska få ner pucken djupt och vara offensiva. Absolut så ska vi producera, säger Olausson.

Annons

Annons

”Tror på dem”

Förbundskapten Tomas Montén:

Det är klart att det tar lite tid för dem. Det är en offensiv kedja, ”Alex” med sitt skott, ”Ola” med sin fart och ”Wille” har alla delar i sitt spel och jobbar hårt över hela banan. Det är en lina vi hoppas och tror på mycket, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.