A-
A+

Starka vindar – bussar blåste av vägen

E10 är en av många vägar i Nordnorge som har stängts av på grund av dåligt väder.
E10 är en av många vägar i Nordnorge som har stängts av på grund av dåligt väder.
NorgeTT-NTB

Två bussar har blåst av vägen i Nordnorge under söndagsförmiddagen. Inga allvarliga skador har rapporterats från olyckorna.

Annons

Annons

Den ena bussen blåste av vägen i Hadsel kommun i Nordland och hamnade i diket vid E10:an vid Myrland.

"Vi har varit i kontakt med chauffören. En vindby har blåst bussen av vägen. 22 passagerare ombord. Två passagerare klagar på smärta i huvud/nacke", twittrar polisen.

Bussen hamnade på sidan så att de vanliga dörrarna inte kunde öppnas. Det gick att ta sig ut genom nödutgångar men passagerarna uppmanades att stanna kvar fram till att en annan buss kommit fram för att hämta dem.

Strax efter klockan 11 kom ersättningsbussen till platsen och passagerarna kunde flytta över, enligt polisen som nu utreder händelsen.

Ytterligare en buss blåste av vägen några mil söderut, i Hamarøy kommun. Där var chauffören ensam i bussen och inga personskador har rapporterats.

Invånare i Nordland uppmanas att vidta försiktighetsåtgärder då många vägar är avstängda och vädret strängt. Varningar för starka vindar har utfärdats för Helgeland, Saltfjellet, Salten, Ofoten och Troms. Vinden väntas avta under eftermiddagen och kvällen. Det är även fara för snöskred i hela Nordnorge och delar av södra Norge.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.