Statsministern tveksam till handbolls-EM

Norges statsminister Erna Solberg ser svårigheter med att arrangera mästerskapet. Arkivbild.
Norges statsminister Erna Solberg ser svårigheter med att arrangera mästerskapet. Arkivbild.
HandbollTT-NTB

På måndag kommer det definitiva beslutet. Men norska statsministern Erna Solberg är tveksam till att damernas handbolls-EM kommer kunna arrangeras i landet.

Annons

Annons

På måndag måste Norge meddela europeiska handbollsförbundet om de kommer att kunna arrangera sin del av damernas handbolls-EM eller inte. Den norska statsministern Erna Solberg är osäker.

Vi jobbar just nu med frågan om det överhuvudtaget är möjligt att ha ett hälsoprotokoll för ett så stort arrangemang. Det är många tecken som tyder på att det kan bli svårt att få till ett protokoll som funkar för så många människor, säger Solberg.

Mästerskapet spelas mellan 3 och 20 december. Grupp C (Nederländerna, Ungern, Serbien, Kroatien) och D (Rumänien, Norge, Tyskland, Polen) ska spela sina gruppmatcher i Trondheim, även slutspelet äger rum i den norska staden.

Samtidigt säger den danska handbollsförbundets (DHF) ordförande Per Bertelsen att de kommer att göra allt för att mästerskapet ska bli av.

Det är väsentligt för DHF att mästerskapet genomförs och vi vill göra allt som står i vår makt för att det ska bli av.

DHF har tidigare sagt att hela mästerskapet kan spelas i Danmark om Norge inte kan arrangera. Sveriges grupp kommer att spela sina matcher i Herning, i Danmark.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons