Stav- och diskusdueller höjdpunkter på galan

Armand Duplantis och Sam Kendricks tror på en tät stavhoppsduell i Bauhausgalan i Stockholm.
Armand Duplantis och Sam Kendricks tror på en tät stavhoppsduell i Bauhausgalan i Stockholm.
FriidrottTT

Stavhoppsduellen mellan Armand Duplantis och Sam Kendricks och diskusduellen mellan Daniel Ståhl och Andrius Gudzius. Och så häcklöparen Karstens Warholms jakt på världsrekordet.

Det är några av höjdpunkterna under dagens Diamond League-gala i Stockholm.

Annons

Annons

När: Söndagen den 23 augusti klockan 15.00.

Var: Stockholms stadion.

Tv och radio: SVT1 och Radiosporten klockan 15.00.

Svenska stjärnor: Svenskarna Armand Duplantis, världsrekordhållare i stavhopp, och Daniel Ståhl, regerande världsmästare i diskus, tillhör galans största stjärnor. Duplantis får tufft motstånd av tvåan på världsrankningen, Sam Kendricks. Rankningstrean Piotr Lisek har lämnat återbud på grund av skada. Ståhl ska tampas med den förre världsmästaren Andrius Gudzius.

Internationella stjärnor: Norrmannen Karsten Warholm, regerande världsmästare på 400 meter häck, kanske kan utmana det 28 år gamla världsrekordet. Landsmannen Jakob Ingebrigtsen går en tuff kamp med den regerande världsmästaren Timothy Cheruiyot på 1 500 meter. Till galan kommer också damernas världsmästare på 800 meter, Halima Nakaayi, Uganda samt hela VM:s prispall på herrarnas 800 meter – Donovan Brazier, USA, Amel Tuka, Bosnien och Hercegovina samt Ferguson Rotich, Kenya. Och kenyanskan Hellen Obiri som vann 5 000 på VM i fjol.

Diamond League: På grund av coronapandemin har sex planerade tävlingar ställts in. Och flera arrangörer genomför enbart tävlingar av uppvisningskaraktär. Monaco, för en dryg vecka sedan, var den första "riktiga" tävlingsgalan och Stockholm är den andra. Det ska också tävlas i Rom och Doha, den 17 respektive 25 september och dessförinnan uppvisningstävlingar i Lausanne och Bryssel. Det planeras även för en tävling i Kina i oktober.

Diamond League-galan (officiellt Bauhausgalan): Den publikfria tävlingen tappar mellan 4 och 5 miljoner kronor i publikintäkter. Sponsorer täcker en del av underskottet, men det är främst de aktiva som får ta smällen, säger tävlingsdirektören Jan Kowalski. Det är mindre prispengar (15 000-20 000 dollar per gren mot normalt 30 000) och mindre så kallade appearance money.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons