Stefan "Lill-Prosten" Karlsson död

Brynäs Stefan 'Lill-Prosten' Karlsson visar sin glädje efter ett mål av Brynäs mot Södertälje i SM-serien 31:a januari 1971 i Södertälje.
Brynäs Stefan "Lill-Prosten" Karlsson visar sin glädje efter ett mål av Brynäs mot Södertälje i SM-serien 31:a januari 1971 i Södertälje.
IshockeyTT

En av Brynäs största genom tiderna, Stefan "Lill-Prosten" Karlsson, har avlidit. Karlsson vann åtta SM-guld med klubben.

Annons

Annons

Förre ishockeyspelaren Stefan "Lill-Prosten" Karlsson avled under fredagen, 74 år gammal. Det skriver Gefle Dagblad.

Stefan Karlsson spelade mellan 1964 och1981 sammanlagt 16 säsonger i Gävle-klubben. Under sin tid i Brynäs var han med och vann åtta SM-guld, det sista 1980. Totalt spelade han 476 matcher för klubben och gjorde 413 poäng.

Efter dödsbudet hyllas Karlsson av flera gamla medspelare.

Han var bara 74 år och det är ingenting. Det är jävligt tråkigt. Det var en otroligt fin kille. Jag hade väldigt fina stunder med honom, både i landslaget och i Brynäs, säger Börje Salming till Sportbladet.

Även Mats Näslund, som vann sitt första SM-guld 1980, när Stefan Karlsson i Brynäs firade sitt sista, fyller i:

Han var en genuin lagspelare som bidrog väldigt mycket för laget. Han var inte rädd för att ta hand om de nya killarna i en annars ganska hård miljö, säger Näslund till Sportbladet.

Stefan Karlsson har sitt nummer 18 hissat i taket på Monitor ERP Arena, före detta Gavlerinken.

Han spelade också i Tre Kronor och hann bland annat med sex VM-turneringar.

Stefan Karlsson sörjs närmast av sin hustru samt barn och barnbarn.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons