A-
A+

Stenson blir vicekapten i Ryder Cup

Henrik Stenson, till höger, blir en av Europas fem vicekaptener i Ryder Cup nästa vecka. Arkivbild.
Henrik Stenson, till höger, blir en av Europas fem vicekaptener i Ryder Cup nästa vecka. Arkivbild.
GolfTT

Han lyckades inte ta en plats som spelare, men Henrik Stenson får åka till Ryder Cup ändå. Den svenska golfstjärnan har utsetts till Europas femte vicekapten.

Annons

Annons

Stenson hade fyra relativt starka veckor på Europatouren, och tycks vara på rätt väg formmässigt. Men det räckte inte för att övertyga irländske kaptenen Padraig Harrington om att få en av de kvarvarande platserna i laget som presenterades efter tävlingen på Wentworth i söndags.

I stället slog Harrington en signal till Stenson på måndagsmorgonen. Frågan: Vill du bli en av mina vicekaptener på Whistling Straits i Wisconsin nästa vecka?

"Det var ingen lång konversation. Jag sa ja direkt och försäkrade honom om att jag, tillsammans med de andra vicekaptenerna, är där för att hjälpa laget och assistera honom på alla sätt vi kan", säger 45-årige Stenson i ett pressmeddelande.

"Det är en stor ära att få samtalet och att bli involverad i Europas lag. Jag har varit delaktig i fem Ryder Cup tidigare och att få möjligheten att som vicekapten hjälpa Europa att försvara Ryder Cup känns spännande".

Sedan tidigare är Robert Karlsson, Luke Donald, Martin Kaymer och Graeme McDowell uttagna som vicekaptener.

Europa är utan svenska spelare i laget för första gången sedan 2004. Vid segern i Paris för tre år sedan spelade både Stenson och Alex Norén.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!