A-
A+

Stenson i fortsatt ledning i LIV-tourdebuten

Henrik Stenson slår ut på sextonde hålet.
Henrik Stenson slår ut på sextonde hålet.
GolfTT

Henrik Stenson kan skriva golfhistoria. Svensken har skaffat sig en ledning med tre slag inför den avslutande rundan i den kritiserade LIV-tourdebuten.

Jag spelade stabilt. Jag spelade definitivt inte som bäst, men jag hängde mig kvar, säger han.

Annons

Annons

Flytten till LIV-touren kan löna sig finansiellt för Henrik Stenson. Han har tre slags ledning på Trump National Golf Club i New Jersey inför sista rundan, som vid en seger innebär fyra miljoner dollar in på kontot.

Det kanske är nog med plåster på såren sedan Stenson under flera dagar ifrågasatts och fått väntad kritik för sitt val, som bland annat kostat honom kaptensrollen i Europas Ryder Cup-lag

Det har verkligen varit en hektisk och känslosam vecka, eller tio dagar, ingen tvekan om det. Men jag var väldigt nöjd med hur jag lyckades kanalisera koncentrationen och gå ut och spela säsongens bästa omgång igår, säger svensken efter lördagens omgång.

"Inte som bäst"

46-åringen inledde med en imponerande första runda, "säsongens bästa", men var inte lika nöjd med uppföljningen, även om den tog honom upp i ensam ledning.

Banan i Bedminster, ökänd för sina snabba greener, bjöd på ytterligare utmaningar i form av blåst.

Jag spelade inte som bäst i dag, men jag var fortfarande fokuserad och hade en bra attityd, och det var det som höll mig kvar. Jag är nöjd med sättet jag behöll koncentrationen, säger Stenson.

Han fick i och för sig en tidig dubbelbogey under lördagens runda, men det debaclet kunde han skaka av sig och landade på två under, vilket innebär -9 totalt inför slutronden.

Annons

Annons

Finansieras av Saudiarabien

Själv lyfte han fram två fina birdies på hål 16 och 17 innan en något trist avslutning med en bogey.

Det svider alltid, men jag är glad att jag slog under par, säger Stenson.

Han leder med tre slag framför Dustin Johnson, som också stod för en runda på 69 slag.

Patrick Reed, som Stenson var i delad ledning med efter första rundan, gick det sämre för och han gick runt på 73 slag.

Den omdiskuterade LIV-touren finansieras av Saudiarabien, och anklagas för att vara en del av så kallad sportswashing, ett sätt för landet att genom idrotten tvätta sitt rykte när det gäller exempelvis mänskliga rättigheter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.