A-
A+

Stenson på par – och Blixt ett över i comeback

Henrik Stenson spelar veckans PGA-tourtävling. Arkivbild.
Henrik Stenson spelar veckans PGA-tourtävling. Arkivbild.
GolfTT

Hela fem svenskar peggade upp på PGA-tourtävlingen i Palm Harbor, Florida – men ingen av dem fick till en riktig fullträff. Gladast av alla i tävlingen var en debutant på 128:e plats efter första dagen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Debutanten Michael Visacki under sin runda i Palm Harbor.
Debutanten Michael Visacki under sin runda i Palm Harbor.

Efter helgens elfteplats i par med Justin Rose får Henrik Stenson klara sig ensam den här veckan. Starten på PGA-tourtävlingen i Palm Harbor, Florida, blev okej men inte mer för den svenska golfstjärnan.

Stenson var ett tag två slag över par efter en dubbelbogey, men kämpade sig tillbaka till par och 71 slag efter 18 spelade hål.

Ett slag sämre än Stenson ligger Jonas Blixt, som gör sin första tävling på PGA-touren sedan i augusti 2019. En långdragen ryggskada, som krävde operation, har länge stoppat Blixt som tidigare i år har gjort fyra tävlingar på undertouren Korn Ferry.

Norlander bäste svensk

I sin comeback fick Blixt spela med amerikanen Charley Hoffman och en annan svensk: Daniel Chopra.

Den 47-årige veteranen kvalade tidigare i veckan in till tävlingen, och gör nu sitt tredje PGA-framträdande för året. Det blev till slut 73 slag, två över par, för Chopra. Samma resultat gick Alex Norén runt på.

Allra bäst av de blågula gick dock Henrik Norlander, som efter tre raka birdies på hål fem till sju till slut gick runt på 69 slag, två under par, vilket räcker till en delad 28:e plats efter första dagens spel.

Bäst av alla gick Keegan Bradley, USA, som tog en tidig ledning med 64 slag, och från klubbhuset kunde konstatera att ingen annan lyckades bättre. Han leder med två slag före en kvintett spelare.

Annons

Annons

Visacki nöjd med debuten

Veckans mest uppmärksammade golfare hittar man däremot i andra ändan av resultatlistan.

När Michael Visacki efter sju år av misslyckade kval äntligen lyckades ta sig in till en PGA-tourtävling blev hans glädjetårar och samtal till sin pappa en viral succé.

Den 27-årige amerikanen sänkte en birdie på sitt allra första hål, men sedan blev det tre raka bogeys och totalt tre över par för en delad 128:e plats. Vägen till vidare spel i helgen är lång och brant, men Visacki är glad ändå.

Ja, det var häftigt. Jag trodde jag skulle vara mer nervös men jag kände mig lugn. jag hoppas att det här ger alla andra inspiration att fortsätta kämpa, säger han efter ronden.

Rättad: En tidigare version innehöll felaktigheter om Daniel Chopras senaste tävling.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Bli medlem och prova Arturs music-quiz