A-
A+

Stenson vidare – Mickelson i ledning

Henrik Stenson har det tungt under den andra rundan i PGA-mästerskapen.
Henrik Stenson har det tungt under den andra rundan i PGA-mästerskapen.
GolfTT

Både Henrik Stenson och Alex Norén tog sig hela vägen och är klara för de två avslutande ronderna i PGA-mästerskapen, årets andra golfmajor. Men de hamnade på rätt sida kvalgränsen med minsta möjliga marginal.

Annons

Annons

Annons

Annons

Henrik Stenson inledde den första dagen av mästerskapen bra, men avslutade sämre och slutade på ett slag över par. Under fredagens andra runda blev det än värre.

Svensken, som slog ut på hål tio på Kiawah Island, inledde med par på de första fyra hålen innan de stora bekymren tog vid: fyra bogey – och dessutom en dubbelbogey (två slag över banans par) på det sjuttonde hålet.

Tävlingens andra svensk, Alex Norén, gick ett slag under par för dagen och är också vidare.

Svenskarna är emellertid långt efter täten där veteranen Phil Mickelson överraskande återfinns i ledning, fem slag under par. 50-åringen delar förstaplatsen med Louis Oosthuizen, Sydafrika, efter två stabila rundar.

Det blev tre slag under par under lördagen. Mickelson har inte vunnit en major sedan British Open 2013, men är nu i slagläge.

Det är mycket kvar att göra. Men faktum är att jag går in i helgen med en chans (att vinna) och jag spelar riktigt bra och det är riktigt roligt att göra det, säger en nöjd Mickelson till PGA-tourens :s hemsida.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!