A-
A+

Stensons ras – klarar knappt kvalgränsen

Henrik Stenson gör i Abu Dhabi.
Henrik Stenson gör i Abu Dhabi.
GolfTT

Henrik Stenson var ett slag från att missa den förmodade kvalgränsen i Europatourtävlingen i Abu Dhabi. 46-åringens första tävling på touren sedan den kontroversiella flytten till LIV-touren i somras.

Annons

Annons

Stenson som gick på 68 slag, fyra under par, under torsdagens första rond i Förenade arabemiraten, noterades för en 74-rond, två över par, under fredagens andra runda. Totalt är svensken två under par och ser ut att klara den förmodade kvalgränsen på ett under par knappt, tappa 44 placeringar och ligga delad 57:a inför helgens spel.

Alexander Björk stod å sin sida för ett lyft på 40 placeringar från torsdagen till fredagen efter en imponerande andrarunda på 65 slag, sju under par. Han ligger delad fyra som bäste svensk på åtta under par totalt.

Italienarna Francesco Molinari och Guido Migliozzi delar ledningen på tio under.

Ett par spelare hann inte spela klart den andra rundan på grund av mörker. Därav är kvalgränsen preliminär.

Amerikanska PGA-touren tillåter inte spelare på touren som också spelar på saudiska LIV-touren. Det gör däremot ännu Europatouren, DP World Tour. Ett domstolsbeslut i frågan väntas i februari.

Henrik Stenson, Sveriges förste och hittills ende herrgolfare att vinna en major (British Open 2016), blev fråntagen kaptensrollen för Europa Ryder Cup-lag efter fjolårets beslut att börja spela på LIV-touren.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.