A-
A+

Stjärnan om miljonmatchen: "Känner revanschlusta"

Modos backstjärna David Bernhardt är revanschsugen inför kvalavgörandet.
Modos backstjärna David Bernhardt är revanschsugen inför kvalavgörandet.
IshockeyTT

Två missade chanser ska inte bli tre.

I fredags skiljde bara 106 sekunder från en SHL-comeback – nu ska Modo fixa det.

Man känner mycket revanschlusta, säger Modostjärnan David Bernhardt om den avgörande 40-miljonersmatchen mot Djurgården på hemmaplan.

Annons

Den sjunde och avgörande hockeyallsvenska finalen i Örnsköldsvik på valborgsmässoafton handlar om allt eller inget och innehåller det mesta.

Bland annat dessa tre p:n:

+ Pengarna. En plats i SHL betyder runt 40 miljoner kronor i tv- och sponsorpengar från ligan mot bara cirka en tiondel i hockeyallsvenskan.

+ Prestigen. Alla vill uppåt, så även stjärnspelarna i lagen. Flera av spelarna i båda lagen har enligt uppgift redan tecknat kontrakt med SHL-klubbar om deras nuvarande lag inte går upp. David Bernhardt lämnar exempelvis Modo för Timrå har Expressen och Örnsköldsviks Allehanda uppgett under säsongen.

+ Psyket. Vilket lag har mest krafter kvar efter sex dramatiska matcher och vilka har egentligen det mentala övertaget? Djurgården som vunnit två matcher i rad eller Modo som har hemmaplan.

"Vi har fördel"

När det gäller det sistnämnda gör spelarna i de två lagen allt för att pumpa upp sig själva.

Jag tycker vi har fördel. Vi har varit väldigt starka på hemmaplan. Vi kände hur bra vi var i fredags, det är bara att bygga vidare på, säger Bernhardt vars lag dominerade final 6 långa stunder, men tappade i slutet och förlorade i förlängning.
Jag skulle säga att det är vi. Vi har vunnit två raka matcher och det är 3–3 i matcher, de hade 3–1 och jag tycker de ser lite tröttare ut än vad vi gör, säger Djurgårdens förlängningshjälte Fredrik Forsberg.

Modos sportchef Henrik Gradin förväntar sig ett galet Örnsköldsvik på söndag.

"Noll procent"

Hockeystaden – Modos egen slogan är "Heart of hockey" – trånar efter högsta serien. När Modo åkte ut 2016 var det efter 31 raka år i SHL/elitserien.

Det lag som har huvudena på rätt plats kommer att vinna den här matchserien. Det ska bli häftigt, ett kokande Ö-vik, det ska bli kul, säger Gradin.

Men när Modo kunde avgöra i onsdags på hemmais kunde nervösa spelare inte hantera pressen. Bernhardt menar att hans lag nu lärt sig.

Ja, verkligen. Det känns väldigt bra. Bara att gå ut och vinna. Det är noll procent nervositet, bara fokus, säger backstjärnan som leder poängligan i slutspelet på 21 poäng, 10 mål och 11 assist.

I Djurgården, som vill göra sejouren i näst högsta serien ettårig, dras stjärnan och lagkaptenen Marcus Krüger med skadeproblem. Han spelade bara 14.35 – och hann göra mål – i den sjätte finalen.

Det enda jag kan säga är som inför den sjätte finalen. Det skulle förvåna mig om han inte spelar på söndag, säger Djurgårdstränaren Johan Garpenlöv.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.