A-
A+

Stjärnans avstängning väcker känslor

Sha'Carri Richardson är avstängd efter att ha rökt marijuana. Arkivbild.
Sha'Carri Richardson är avstängd efter att ha rökt marijuana. Arkivbild.
FriidrottTT

Sha’Carri Richardson kommer inte att få springa 100 meter på OS i Tokyo efter att ha rökt marijuana i samband med de amerikanska mästerskapen. Reaktionerna lät inte vänta på sig och många vill se henne tävla ändå – men inte USA:s president Joe Biden.

Regler är regler, säger presidenten enligt Reuters.

Annons

Annons

Den senaste veckan har varit omtumlade för Sha’Carri Richardson, 21. Under de amerikanska mästerskapen åkte hon fast för att ha rökt marijuana i samband med de amerikanska mästerskapen. Marijuana ger ingen fördel men regleras ändå som ett dopningsbrott och Richardson är avstängd i en månad.

Reaktionerna kom snabbt och många skulle helst se att världstvåan ändå får tävla i Tokyo. Fotbollsstjärnan Megan Rapinoe har uttryckt sitt stöd på twitter, liksom flera amerikanska stjärnor.

Richardson har sagt att hon tar på sig allt ansvar för det hon gjort och att hon rökte marijuana för att hantera sina känslor efter sin mammas bortgång.

"Jag vet inte varför marijuana är förbjudet. Kanske finns det en bra anledning. Kanske inte. Jag vet hur det känns att förlora en förälder. Obeskrivlig smärta. Jag skulle vilja att alla som kallar henne (Richardson) dum eller förbudet dumt slutar med det om de inte vet anledningarna till båda," skriver legendaren Michael Johnson.

Även USA:s president Joe Biden har vägt in i frågan.

"Regler är regler och alla vet dem från början. Om reglerna ska fortsätta vara såhär är en annan fråga," säger Biden enligt Reuters.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!