A-
A+

Stjärnans svar till kritiker: "Kan vara tysta nu"

Malmö FF:s SM-guldhjälte Isaac Kiese Thelin med Lennart Johanssons pokal.
Malmö FF:s SM-guldhjälte Isaac Kiese Thelin med Lennart Johanssons pokal.
FotbollTT

Malmö FF-anfallaren Isaac Kiese Thelin har varit ifrågasatt under säsongen.

Nu avgjorde han guldmatchen mot Elfsborg och vann skytteligan.

De kan vara tysta nu, säger 31-åringen med riktning mot kritikerna.

I den 57:e minuten klev Isaac Kiese Thelin fram till straffpunkten och satte enda målet i guldmatchen på Eleda stadion i Malmö mot Elfsborg. SM-guldet var i hamn.

Helt fantastiskt. Att få vinna på vår arena med så här mycket folk. Familj och vänner på plats, få göra det avgörande målet. Det kan inte bli mycket bättre, säger Kiese Thelin.

TT: Vad tänkte du när du fick straffen?

Yes! Äntligen ett bra läge att göra mål på. Så det var bara att steppa fram.

"De kan vara tysta nu"

TT: Var den rätt dömd?

Jag har inte sett det i efterhand, men jag tycker att jag träffar bollen och sedan kommer han med dobbarna farligt. Så jag tycker att det ska vara straff. Det kändes som att det var straff när det hände.

Kiese Thelin vinner den allsvenska skytteligan på 16 mål – hälften av dem gjorde 31-åringen under säsongens fem första matcher. Trots långa perioder av måltorka har MFF-tränaren Henrik Rydström fortsatt att satsa på anfallaren från start – vilket vissa supportrar och experter ifrågasatt.

De kan vara tysta nu. Vi vann guld. Jag vann skytteligan. Jag tror inte att någon har avgjort mer matcher än jag i ligan, men vi gör det som ett lag. När vi vinner gör vi det som lag, när vi förlorar gör vi det som ett lag. Nej, de får vara tysta nu, säger anfallaren, som bara missat två matcher på grund av skador.

Säsongen har varit turbulent för MFF. Lagkaptenen Anders Christiansen tvingades exempelvis avbryta säsongen i slutet av maj på grund av hjärtproblem och innan dess åkte mittfältaren Sergio Peña fast för grovt rattfylleri och olovlig körning.

Peña leder festen

Vi har haft möten där vi gått igenom det, men sagt att nu fokuserar vi på fotbollen. Det är en otroligt stark grupp där vi bara släpper sådana saker, säger Kiese Thelin.

Nu väntar fest på restaurangen i Eleda stadion. Festgeneral?

Det blir väl Sergio (Peña), men han ska åka taxi hem, säger MFF-anfallaren och skrattar.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.