A-
A+

Stjärncyklisten Amy Pieters i koma efter olycka

Kirsten Wild, till vänster och Amy Pieters, till höger, blev världsmästare för tredje gången på raken i oktober 2021. Arkivbild.
Kirsten Wild, till vänster och Amy Pieters, till höger, blev världsmästare för tredje gången på raken i oktober 2021. Arkivbild.
CykelTT

Den nederländska cyklelstjärnan Amy Pieters har försatts i koma efter en olycka under en träning i Alicante i Spanien, rapporterar BBC.

Först när 30-åringen väcks ur koman kan man bedöma hur allvarliga skadorna är, skriver det nederländska cykelförbundet i ett uttalande.

Annons

Annons

Cyklisten ska ha förlorat medvetandet efter en kollision under torsdagseftermiddagen, varpå hon fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Under kvällen opererades Pieters för att bland annat lätta på trycket i hjärnan som orsakats av fallet, skriver förbundet på sin hemsida. Förbundet uppger vidare att man inte kan bedöma hur allvarliga skadorna är förrän när Pieter väcks ur koman, vilket kan bli om ett par dagar.

"I nuläget kan inga fler kommentarer lämnas angående olyckan", skriver förbundet på sin hemsida.

Amy Pieters, 30 år, blev så sent som i oktober världsmästare i bancykling i grenen Madison för tredje året på raken tillsammans med Kirsten Wild.

Nederländskan var även en del av det lag som blev sexa i bancyklingens lagförföljelse på OS 2012. Hon tävlar också i landsvägscykling där hon till exempel har ett VM-guld i lagtempo från 2019.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.