A-
A+

Stjärnfall öppnar för svenskt DC-avancemang

Sveriges DC-kapten Robin Söderlings mål är att gå vidare från gruppen. Arkivbild.
Sveriges DC-kapten Robin Söderlings mål är att gå vidare från gruppen. Arkivbild.
TennisTT

Ett kanadensiskt stjärnfall gör att den blågula vägen till kvartsfinal i Davis Cup ligger öppen.

Men Sverige tar ingenting för givet.

Vi måste spela bra för att vinna, säger kaptenen Robin Söderling.

Annons

Annons

På torsdag rullar klassiska Davis Cup igång – i den nya och uppdaterade tappningen. 2019 gjordes den mytomspunna tennisturneringen om, i stället för hemma- och bortamöten spelas det numera först ett gruppspel och sedan slutspel.

Kanada utan stjärnorna

I Sveriges grupp ingår Kanada och Kazakstan, vinnaren tar sig vidare till kvartsfinal, och eftersom de kanadensiska storstjärnorna Félix Auger-Aliassime, Denis Shapovalov och Milos Raonic inte kommer till spel ser Blågult på förhand ut att ha goda möjligheter att ta sig vidare till slutspel.

Kanadas lag är ju helt annorlunda eftersom deras tre bästa spelare inte är med. På pappret är det bättre för oss, men jag tror att det är viktigt att inte fokusera på det utan att i stället fokusera på vårt. Vi ska göra samma sak oavsett vilka de ställer på banan, säger den svenske kaptenen Robin Söderling på en presskonferens.
När jag såg lottningen första gången sade jag att målet är att gå vidare. Nu tror jag ännu mer på det, men det är viktigt att inte gå händelserna i förväg. Oavsett vilka de ställer upp med måste vi spela bra för att vinna.

Annons

Annons

"Aldrig mött honom"

Det svenska laget består av bröderna Mikael och Elias Ymer, samt Jonathan Mridha, André Göransson och veteranen Robert Lindstedt. Mikael Ymer kommer att spela den första matchen mot den topprankade kanadensaren Vasek Pospisil.

Jag har aldrig mött honom, så jag måste prata lite med Robin. Han brukar vara bra på att studera motståndare, så tillsammans ska vi nog ta fram en spelplan, säger Sverigeettan Mikael Ymer.

Sverige möter Kanada den 25 november och Kazakstan den 27 november. Varje match består av två singlar och en dubbel.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.