Stjärnmålvakten återvänder till Luleå

Joel Lassinantti under sin förra sejour i Luleå. Arkivbild.
Joel Lassinantti under sin förra sejour i Luleå. Arkivbild.
IshockeyTT

Topplaget Luleå spetsar truppen ytterligare. Målvakten Joel Lassinantti, 28, återvänder till SHL-klubben efter en kort sejour i KHL.

När jag kommer hem ska jag ge allt för att bidra med mitt, säger han till klubbens hemsida.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det blev ingen succé i KHL för Joel Lassinantti. 28-åringen – som var enormt uppskattad i Luleå – gjorde endast 15 matcher för HK Sotji innan han lämnade. Nu blir han Luleå trogen en lång tid framöver. Lassinantti, som är född och uppvuxen i Luleå, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2024/2025.

Det känns tryggt att veta vad man ska göra. Luleå är en stabil klubb som siktar högt och jag vill vara en del av det också, säger han i en videointervju på klubbens hemsida.

Klubben har David Rautio och supertalangen Jesper Wallstedt på målvaktspositionen sedan tidigare.

"Utifrån att vi redan har ett starkt målvaktspar har vi inte haft några planer på att värva någon målvakt till Luleå Hockey. Men när det stod klart att Joel Lassinantti kunde tänka sig att återvända till Norrbotten och framför allt att han var intresserad av att skriva på ett längre avtal så hamnade saker i ett annat ljus", säger Luleås general manager Stefan "Skuggan" Nilsson till klubbens hemsida.

Lassinantti ansluter till klubben i slutet av januari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons