A-
A+

Stjärnmålvakten borta på obestämd tid

Carey Price kommer att ta en paus från Montreal. Arkivbild.
Carey Price kommer att ta en paus från Montreal. Arkivbild.
IshockeyTT

Montreals stjärnmålvakt Carey Price kommer att vara borta från ishockeyn på obestämd tid. Enligt kanadensarens fru är det för att prioritera Prices psykiska hälsa.

Vi kan bara ge honom allt stöd, och det är det vi ska göra, säger tränaren Dominique Ducharme på en presskonferens.

Annons

Annons

I ett pressmeddelande meddelar NHL att Price kommer att vara borta från laget medan han genomgår ishockeyligan och fackförbundets hjälpprogram för spelare.

Hjälpprogrammet erbjuds alla spelare i NHL och syftar till att hjälpa spelare och deras familjer med problem så som psykisk ohälsa och missbruk.

Montreals tränare Dominique Ducharme tycker att det inom ledarstaben redan läggs fokus på inte bara spelarnas fysiska hälsa, utan även den mentala.

"Vi stöttar dem"

Det är svårt att veta exakt vad som försiggår i deras huvuden. Men spelarna vet att de kan komma till mig eller Marc (Bergevin, Montreals general manager) när som helst. Att de kan träffa terapeuter eller assisterande tränare när de vill. Vi har visat, och de vet om, att vi stöttar dem, säger han och fortsätter:
För oss är det så klart viktigt att vinna matcher, det är framför allt därför vi är här. Men vi jobbar som grupp, som människor och då är det viktigt att vi bryr oss. När jag pratar om hockey, eller andra situationer, är det inte vi mot dem. Vi är alla på samma sida och vill samma saker – och det vet de om.

Carey Prices fru Angela uttrycker i ett inlägg på Instagram sin tacksamhet över att familjen har möjlighet att visa och hjälpa andra människor som har det svårt.

"Oavsett vad som står på spel hoppas vi kunna förmedla vikten av att prioritera sin psykiska hälsa, inte bara genom att säga det, utan genom att lägga ned det arbete som krävs för att bli bättre", skriver hon.

Carey Price genomgick en knäoperation i somras.

Montreal, som tog sig till Stanley Cup-final förra säsongen där det blev förlust mot Tampa Bay, inleder NHL-säsongen mot Toronto om en vecka.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.