A-
A+

Stjärnorna föll – men Stenson vidare i Masters

Henrik Stenson stod för en stark avslutning på andra rundan i US Masters.
Henrik Stenson stod för en stark avslutning på andra rundan i US Masters.
GolfTT

Efter tolv hål såg det ut att bli en svag andra runda i US Masters för Henrik Stenson. Då hade han slagit tre bogeys och låg totalt tre över par.

Men tre birdies på de sex sista hålen räddade dagen – och 45-åringen är klar för vidare spel i årets första majortävling, till skillnad från flera världsstjärnor.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det är andra gången det här året som Henrik Stenson klarar kvalgränsen. 45-åringen har haft det tungt de senaste månaderna och missat "cutten" i sex raka tävlingar.

Hans prestation så här långt på klassiska Augusta får ses som ett stort steg framåt för British Open-vinnaren från 2016.

Han inledde den andra rundan med fyra par, innan han missade inspelet på det femte hålet, vilket ledde till dagens första bogey.

Vände skutan

På det åttonde hålet lyckades svensken med en birdie, men följde upp det med ytterligare en bogey på hålet efter.

När dagens tredje bogey kom på det tolfte hålet såg det ut att kunna bli en dyster dag för Stenson – men han lyckades vända på skutan.

Misslyckandet följdes av två raka birdies. Sedan blev det tre par innan han avslutade starkt med en ännu en birdie på det 18:e hålet.

Annons

Annons

Johnson utslagen

Stenson gick den andra rundan på 71 slag, ett slag under par, och ligger på par totalt. Det skiljer sju slag upp till ledande Justin Rose. Svenskens spel räckte till en delad 21:a-plats inför helgens rundor.

Rose jagas närmast av två amerikaner, Will Zalatoris och Brian Harman, på totalt -6.

Totalt 88 spelare är med i Masters, de 50 bästa får spela vidare efter två rundor. Och flera stjärnor föll. Världsettan Dustin Johnson, Brooks Koepka med fyra majortitlar och värdstolvan Rory McIlroy spelade inte tillräckligt bra och får packa golfbagen och resa hemåt.

Rättad: I en tidigare version angavs fel placering för Henrik Stenson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?