A-
A+

Stjärnorna gratulerar Britney: "Nu kan hon andas"

Britney Spears. Arkivbild.
Britney Spears. Arkivbild.
NöjeTT

Britney Spears är fri från förmyndarskapet och gratulationerna väller in på sociala medier.

"Nu kan hon andas. Grattis Britney! Njut av ditt liv!", skriver till soullegendaren Dionne Warwick på Twitter.

Annons

Annons

Det var natten mot torsdag svensk tid som en domstol i Los Angeles beviljade superstjärnan Britney Spears krav på att inte längre tvingas vara under sin far Jamie Spears förmyndarskap.

Det har hon varit sedan 2008, och i ett uppmärksammat och känsloladdat vittnesmål i rätten i somras bad Britney om att förmyndarskapet ska avslutas så att hon kan få sitt liv tillbaka.

Jag tycker på riktigt att det här förmyndarskapet är kränkande. Jag känner inte att jag kan leva fullt ut, sade hon då och berättade bland annat att hon dagligen gråter, att hon har tvingats att arbeta mot sin vilja, att hon behandlats med läkemedlet litium utan sitt medgivande samt att hon hindrats från att ta ut sin spiral och därmed även från att skaffa barn med sin pojkvän

Underbara nyheter

Nu blir det så – och reaktionerna i sociala medier lät inte vänta på sig. Soullegendaren Dionne Warwick är en av dem som uttrycker sitt stöd : "Det här är underbara nyheter. Nu kan hon andas. Grattis Britney! Njut av ditt liv!", skriver hon på Twitter.

Också Cher sällar sig till hyllningskören och skriver: "Tack gud. Jag har pratat om och bett för detta i fyra år. Det här blir starten på ett helt nytt liv, Brit".

Sångerskan Vanessa Carlton är inne på samma spår och twittrar: "Det är underbart att se att frihet och förhoppningsvis rättvisa äntligen når den här fantastiska damen".

Även Spears fästman, personlige tränaren Sam Ashgari, uttrycker sin lycka i sociala medier och skriver i versaler: "Free Britney! Grattis!!!!!!!!!"

Britney Spears har själv inte officiellt kommenterat domstolens beslut, men publicerade på torsdagen upp ett filmklipp på Instagram där hon sitter i cockpit på ett flygplan. Bildtexten där hon skriver att hon är i sjunde himlen efter att ha fått hjälpa till att flyga planet har dock fått många fans att tolka det som en metafor för frihet.

Annons

Annons

Fansen tackas

39-åriga Britney Spears har varit under sin fars förmyndarskap sedan 2008, då hon efter en rad sammanbrott inte ansågs vara förmögen att ta hand om sig själv. De senaste åren har oroliga fans kraftsamlat under hashtaggen "freebritney", fans som nu får uppskattning av Spears advokat Mathew Rosengart.

Det har varit mycket jobb, det har varit intensivt. Jag är stolt, Britney är stolt. Stödet från #freebritney-rörelsen har varit avgörande. Tack vare det har min firma kunnat ro det här i land. Så jag tackar dem också, sade han efter domstolsbeslutet enligt CNN.

Från 2008 fram till 2019 var pappan formell förmyndare över både Britney Spears person och hennes tillgångar. Sedan 2019 har han delat kontrollen över dotterns tillgångar med en stiftelse, medan Jodi Montgomery, medarbetare till Britney Spears, har varit förmyndare över hennes person. Nu planeras två nya förhandlingstillfällen i november och december då domstolen ska ta ställning till om förmyndarskapet helt ska upplösas och tills dess ersätts pappa Spears av en tillfällig förmyndare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.