A-
A+

Stjärnorna hyllar succésvensken: "Fantastisk"

Jonas Eidevall har gjort succé i Arsenal. Arkivbild.
Jonas Eidevall har gjort succé i Arsenal. Arkivbild.
FotbollTT

Jonas Eidevall har fått en sensationellt bra start i Arsenal.

Och lagets internationella stjärnor håller inte tillbaka när de ska beskriva svenske tränarens betydelse.

Våra prestationer säger väl det mesta, säger backen Jennifer Beattie inför söndagens FA-cupsemifinal.

Annons

Annons

Stjärnan Katie McCabe hyllar sin svenske tränare. Arkivbild.
Stjärnan Katie McCabe hyllar sin svenske tränare. Arkivbild.
Arsenals Jennifer Beattie lyfte fram hur Eidevall har förbättrat lagets spel. Arkivbild.
Arsenals Jennifer Beattie lyfte fram hur Eidevall har förbättrat lagets spel. Arkivbild.

I somras tog Jonas Eidevall tränarkarriärens största kliv hittills, när han bytte skånsk fotbollsvardag i Rosengård till att ta över engelska storklubben Arsenal.

38-åringen kunde inte ha fått en mycket bättre start.

Londonlaget har tagit hem damernas högstaliga 15 gånger genom åren, fler än något annat engelskt lag, men sedan den senaste titeln, 2019, har det varit trofétorka.

Inledningen på hösten får fansen att vädra nya titlar.

På söndag spelar Arsenal till exempel semifinal i FA-cupen mot Brighton och Eidevall hoppas kunna leda laget till finalen på Wembley den 5 december.

Ett par dagar inför en match ser jag alla bekymmer och farhågor. Det är bra, för det innebär att jag kommer vara fanatiskt disciplinerad i hur vi förbereder oss. Men på matchdagen är jag alltid övertygad om att vi kommer att vinna. Jag hoppas verkligen att vi gör en bra prestation, och det hade varit otroligt stort att kunna ta oss till Wembley och få spela om en titel, säger Jonas Eidevall.

En plump i protokollet

I ligaspelet går det lika bra. Arsenal toppar Super League efter fem omgångar och lika många segrar. Två matcher sticker ut särskilt: premiärsegern, 3–2 mot de två senaste årens ligavinnare Chelsea, och 5–0-krossen mot Manchester City, en annan titelutmanare.

Lagets stjärnor hyllar sin nye tränare.

Det har varit fantastiskt att få in Jonas, jag har lärt mig mycket av honom sedan han anslöt i juli. Jag njuter verkligen av att spela fotboll under honom, säger irländska stjärnan, vänsterbacken Katie McCabe.

Eidevalls enda plump hittills kom i Champions League-gruppspelet: 1–4 borta mot regerande mästaren Barcelona.

Men från spelarnas håll är det tydligt att Jonas Eidevall förändrat Arsenal till det bättre. Inte minst har han tagit in ett högre, mer intensivt presspel som burit frukt.

Jonas har varit briljant, om jag ska vara ärlig. Både som person och tränare, säger skotska landslagsbacken Jennifer Beattie.
Han har tillfört en del specifika detaljer när det handlar om både hur vi pressar och våra uppspel. Den kunskapen som han har tagit med sig till klubben, och till oss spelare … prestationerna säger väl det mesta. Vi har gjort vår bästa säsongstart på många år.

Annons

Annons

"Jag njuter just nu"

Katie McCabe har samma bild av det. Som vänsterback har det gett henne större möjligheter att följa med offensivt, vilket minst sagt har gett utdelning. 26-åringen har gjort tre mål och tre assist på fem matcher.

Jag tycker att han har tagit in väldigt mycket intensitet i laget, det ser man på sättet vi spelar, hur högt vi pressar. Vi tänker framåt hela tiden, och vi har fått en otroligt bra start på säsongen hittills. Jag njuter verkligen just nu, säger McCabe.

Jonas Eidevall tar ödmjukt emot hyllningarna. Visst har han lyckats implementera några förändringar direkt – inte minst ett högre, och mer aggressivt presspel – men utväxlingen hade aldrig varit möjlig utan en redan högklassig grund, säger han.

Ur ett fotbollsmässigt perspektiv har det varit enkelt att komma in i klubben och i laget, för det är en spelartrupp som innehåller enormt mycket kvalitet. Och när det finns en bra grund kan man få bra utdelning på att ändra detaljer, säger Eidevall.
Jag känner mig väldigt privilegierad att få arbeta i en så stor klubb som Arsenal, med de faciliteter och resurser som vi har till vårt förfogande. Det är väldigt stimulerande att få jobba med en större tränarstab och fler och bättre expertiser. Jag är väldigt tacksam för det.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.