A-
A+

Stjärnorna hyllar valet av Magdalena Andersson

Fridolina Rolfö under onsdagens landslagsträning på Ullevi i Göteborg.
Fridolina Rolfö under onsdagens landslagsträning på Ullevi i Göteborg.
FotbollTT

Sverige fick sin första kvinnliga statsminister och VM-kvalbiljetterna sålde slut. Fridolina Rolfö kunde inte ha fått en mycket bättre 28-årsdag.

Jag som svensk blir stolt att en kvinna är i den positionen, säger fotbollsstjärnan.

Annons

Annons

De svenska fotbollsdamerna hade under onsdagen bara nästan fullt fokus på VM-kvalmatchen mot Finland dagen därpå. Det gick nämligen inte att låta bli att också rikta blickarna mot Sveriges riksdag.

För Fridolina Rolfö var valet av Magdalena Andersson (S) som ny statsminister en större sak än att hon själv fyllde 28 samma dag. Om inte annat var det en strålande födelsedagspresent, tillsammans med beskedet att alla biljetter till VM-kvalmatchen på Gamla Ullevi sålt slut.

Det är en otroligt stor dag. Det här är något som vi inte har varit med om tidigare. Jag som svensk blir stolt att en kvinna är i den positionen, säger Rolfö.
Det har varit så många härliga händelser att jag inte ens tänkt på att det är min födelsedag. Vi har fått en kvinnlig statsminister och det är utsålt, det är nog de bästa presenterna jag har fått.

Den nyblivna 28-åringen var inte ensam om att glädjas åt ministerbeskedet från Stockholm. Lagkaptenen Caroline Seger tycker att det är viktig historia som skrivs, oavsett var man har sina politiska sympatier.

Det är väl helt fantastiskt. Det var väl 145 år sedan (som statsministerämbetet infördes) – det har tagit väldigt många år. Men det är fantastiskt kul, oavsett hur man är lagd politiskt. Ni vet ju hur mycket jag brinner för att kvinnor ska få komma fram. Och just i en sådan här maktpositionen – det är på tiden, säger Caroline Seger.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.