A-
A+

Stjärnorna om kritiken: "Har gått över gränsen"

Dejan Kulusevski.
Dejan Kulusevski.
FotbollTT

Fotbollsspelare är vana vid att bli bedömda och betygsatta.

Men kritiken i sociala medier är något de inte kan acceptera.

Det har gått över gränsen, säger Dejan Kulusevski.
Det är ett stort problem, säger Alexander Isak.

Annons

Annons

Dejan Kulusevski sätter betyget "upp och ner" på sin första säsong i storklubben Juventus. Men i sin helhet är han ändå stolt över starten i Serie A-laget som har sin bas i Turin.

Men trots två titlar samt sju mål och åtta assist har framgången fått en tydlig baksida: sociala medier.

Jag tycker att det alltid ska finnas respekt i allt man gör men ibland finns den inte. Man pratar om oss spelare som robotar eller någonting. Sociala medier... det har gått lite över gränsen, säger Kulusevski.

Vill vara en människa

21-åringen säger att det kan vara "det bästa bränslet" men helst av allt skulle han vilja slippa alla tyckare på sociala medier.

Ibland vill man känna sig som en människa och inte hela tiden höra att andra pratar och diskuterar om dig, säger han.

För spelare i storklubbar, som exempelvis Juventus, är kritiska kommenterar på internet en vardag, och det är något som Kulusevski också förstod skulle komma med när han i början av året skrev på för klubben.

Trots vetskapen om hur kommentarsfältet kan se ut, trots att han vet att det bara är onödigt att surfa in på sina sidor så kan han ibland inte låta bli.

Ibland blir man frustrerad och du vill kolla vad folk tycker om dig. Det är normalt. Ibland tittar man, ibland tittar man inte, säger han.

Annons

Annons

"Ett problem"

Alexander Isak:

I slutet av dagen ska det inte behöva var så i ens egna sociala medier. Det är mycket som styr, bland annat betting och sådant som kontrollerar mycket. Det är tråkigt. Vi får se om det går att hitta lösningar. Det är ett stort problem, säger landslagsanfallaren som kommer från en stark säsong i spanska La Liga-laget Real Sociedad.

21-åringen har inget svar på vad som kan vara en vettig lösning men det har däremot Dejan Kulusevski.

Det som är ganska logiskt är att man inte ska kunna skapa fejkkonton och att man måste ha sitt bank-id när man öppnar ett konto. Det borde vara den första lösningen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!