A-
A+

Stjärntrion saknas – för första gången sen 2003

Frances Tiafoe, USA, jublar efter segern mot Rafael Nadal.
Frances Tiafoe, USA, jublar efter segern mot Rafael Nadal.
TennisTT-AFP

Är herrarnas tennistopp på väg mot ett generationsskifte?

Grand slam-turneringen US Open tyder på det.

Det är häftigt att se en ny era, säger amerikanen Frances Tiafoe, som är i kvartsfinal efter segern mot stjärnan Rafael Nadal.

Annons

Annons

24-åringen beskrev känslorna efter segern som om att "världen stod still".

Någon timme senare var han inne på att scenerna i New York – och då inte bara hans match – är ett tecken på att tennisen är på väg mot ett generationsskifte.

Frances Tiafoe talar inte i affekt.

Bevisen är tydliga.

Tiafoe, Nick Kyrgios, Carlos Alcaraz och Jannik Sinner är fortfarande kvar i turneringen till skillnad mot tennisens allra största stjärnor.

"Bra för sporten"

Jag tycker att Nick spelar en fantastisk tennis, som är bra för sporten. Det är fullsatta arenor, oavsett om han spelar singel eller dubbel, säger Tiafoe och börjar räkna upp andra som kan ta över tennistoppen.
Alcaraz är en fantastisk person. Sinner. Jag. Och de amerikanska spelarna; Tommy (Paul), (Taylor) Fritz. Det finns många som spelar fantastisk tennis.

Tiafoe tror att någon kommer att cementera sig i toppen.

Vi får se vem det blir, säger han.

Klart är i alla fall att det är framtidens spelare som gör upp om titeln.

Annons

Annons

Djokovic får inte spela US Open

När det kommer till US Open är det första gången sedan 2000 som turneringens kvartsfinaler spelas utan de två toppseedade spelarna, då den toppseedade duon Andre Agassi, USA, försvann i andra rundan och Gustavo Kuerten, Brasilien, i första.

Dessutom är det första gången sedan 2003 som New York-tennisen fortsätter utan någon av Rafael Nadal, Roger Federer eller Novak Djokovic.

Djokovic får dock inte spela turneringen då han inte är vaccinerad mot covid-19 och Federer återhämtar sig efter operationer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.