A-
A+

Stökigt på läktaren när HIF räddade poäng i 97:e

Häckens supportrar bränner en Helsingborgsflagga under söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Helsingborg och Häcken på Olympia.
Häckens supportrar bränner en Helsingborgsflagga under söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Helsingborg och Häcken på Olympia.
FotbollTT

Häckens supportrar tände eld på en Helsingborgsflagga – vilket ledde till oroligheter på läktaren.

I 97:e minuten räddade sedan HIF:s Charlie Weberg en poäng för hemmalaget.

Det är sorgligt, säger Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson om supportrarnas beteende.

Annons

Annons

Enligt Discoverys kommentatorer började Häckens supportrar elda på flaggan med en bengal. Hemmalagets supportrar vädrade sitt missnöje och flera av dem sprang bort till den övre sektionen på Olympia, ovanför bortaklacken, för att konfrontera Häckens supportrar.

Helsingborgs sportchef Andreas Granqvist gick bort för att försöka lugna ner situationen och matchen avbröts tillfälligt innan den återupptogs efter några minuter.

Det blir sorgligt när till och med Häcken har supportrar som eldar upp hemmalagets flagga. Var har vi hamnat i samhället när till och med Häcken har sådana fans som eldar upp motståndarlagets flagga mitt framför 5 000 hemmasupportrar. Det är sorgligt, säger HIF:s tränare Jörgen Lennartsson till Discovery+ efter matchen.

Offsidemål

Gästande Häcken var annars det lag som skapade flest målchanser i första – utan utdelning.

Jag tycker vi skapar tillräckligt chanser för att göra mål, vi ska göra mål bara. Vi får väl träna avslut eller något, det är störigt att det inte blir mål, sade Häckens lagkapten Samuel Gustafson till Discovery+ i paus.

Möjligt att Häcken tränade avslut i paus – för mål blev det tidigt i andra.

Kristoffer Lund stod för en enastående nedtagning på vänsterkanten innan han skickade i väg ett inlägg mot boxen. Väl där var Alexander Jeremejeff och satte pannan till bollen och det var 1–0 Häcken.

Av reprisbilderna att döma, när offsidelinjen drogs, visade det sig att Lund var offside, men bortdömt blev det inte.

Annons

Annons

Kvittering i sista sparken

Häcken gick mot segern, men i matchens absolut sista spark tilldelades Helsingborg frispark strax utanför straffområdet. Fram klev Charlie Weberg och dundrade in 1–1 på Olympia – i 97:e minuten.

Jag är så glad man kan vara för oavgjort, jag tycker generellt sett att vi inte kommer upp i nivå. Ett kryss kan man ta ibland också, säger Weberg efter matchen.

Häcken har tagit åtta poäng på de fem inledande omgångarna, medan Helsingborg står på fyra inspelade poäng.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.