A-
A+

Stöldvåg hos hemtjänsttagare i Blekinge

Guldsmycken till ett värde av 40 000 kronor saknades plötsligt i en hemtjänstmottagares smyckeskrin. Arkivbild.
Guldsmycken till ett värde av 40 000 kronor saknades plötsligt i en hemtjänstmottagares smyckeskrin. Arkivbild.
BrottTT

Flera äldre personer i Karlskrona har polisanmält stölder i hemmet de senaste månaderna, och samtliga finns inom samma hemtjänstområde, rapporterar Blekinge läns tidning (BLT).

Annons

Annons

Karlskrona har nu kopplat in kommunens säkerhetsansvarige för att få stopp på stölderna.

Det är självklart något vi ser allvarligt på och lägger därför extra kraft på att utreda vad som hänt. Det är inom ett specifikt område och det är också därför vi har fått upp ögonen, ännu lite mer, för ärendena, säger Linda Palmqvist, biträdande avdelningschef på hemtjänsten i Karlskrona kommun, som inte vill gå in på vilket geografiskt område som är drabbat.

I ett fall upptäckte plötsligt en hemtjänsttagare att flera dyrbara smycken saknades i personens smyckeskrin. Det rörde sig om så kallade Bismarcklänkar och ett antal guldringar. Värdet av de förvunna smyckena uppskattades till cirka 40 000 kronor.

Efter att personen slagit larm till kommunens enhetschef har kommunen lex Sarah-anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, enligt BLT.

Kommunens äldreförvaltning undersöker nu vilka medarbetare som varit på insatser hos personen under den period då Bismarcklänkarna misstänks ha försvunnit.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.