A-
A+

Stopp för Russell Brands Youtube-pengar

Russell Brand. Arkivbild.
Russell Brand. Arkivbild.
NöjeTT

Youtube stoppar all annonsering på Russell Brands Youtubekonto.

Det innebär att den brittiske komikern inte längre kan tjäna pengar på plattformen.

Annons

Russell Brand, som i söndags polisanmäldes för sexuella övergrepp, har 6,6 miljoner abonnenter på sin Youtube-kanal. Orsaken till att plattformen nu stryper möjligheter för annonser att synas på hans kanal beror på att han har missbrukat reglerna för vilket ansvar en innehållsskapare har:

Åtgärder

"Om en innehållsskapares privata beteende skadar våra användare, anställda eller vårt ekosystem så vidtar vi åtgärder", säger en talesperson för Youtube enligt The Guardian.

Brand kan nu alltså inte längre dra in pengar via Youtube, men hans innehåll får dock tillåtelse att vara kvar. Han får däremot inte starta en ny kanal för att runda annons-avstängningen.

Det är i en granskning gjord av The Times och Channel 4 i helgen som fyra kvinnor, varav en 16-åring, träder fram och vittnar om påstådda övergrepp som ska ha ägt rum mellan 2006 och 2013. Brand anklagas för våldtäkt och sexuella samt känslomässiga övergrepp, och kvinnorna beskriver honom som både kontrollerande och kränkande.

Nekar

Russell Brand själv förnekar alla anklagelser. På fredagen, innan den omfattande granskningen hade publicerats, lade Brand ut en video på X, tidigare Twitter, och Youtube där han förklarar sin oskuld och påstår sig vara utsatt för en "samordnad attack".

I helgen sparkades Brand av sin agentur Tavistock Wood. På söndagen tog brittisk polis emot en anmälan om ännu ett sexuellt övergrepp, som ska ha ägt rum tre år före händelserna som de fyra kvinnorna i granskningen berättar om. Samtidigt sköts Brands pågående turné upp.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.