-
+

Stopp för största internationella flyglinjen

Storbritannien stoppar världens populäraste internationella flyglinje. Arkivbild från Dubai.
Storbritannien stoppar världens populäraste internationella flyglinje. Arkivbild från Dubai.
Storbritannien/Förenade arabemiratenTT-Reuters

Storbritannien förbjuder direktflyg från Förenade arabemiraten, och sätter därmed stopp för det som på sistone varit världens mest trafikerade internationella flygrutt.

Annons

Annons

Vid lunchtid i dag, fredag, tar Storbritannien inte längre emot direktflyg från Förenade arabemiraten, Burundi och Rwanda, av oro för den coronavirusvariant som först upptäcktes i Sydafrika.

"De som har varit i eller passerat de här länderna kommer att nekas inträde, förutom britter, irländare och personer från tredje land som har rätt att bo här, som måste självisolera sig i tio dygn i sina hem", skriver den brittiske transportministern Grant Shapps på Twitter.

Det innebär att flyglinjen mellan London och Dubai, en av världens populäraste, stoppas. Med den globala flygtrafiken nedskruvad till ett minimum var linjen under januari, med 190 365 tillgängliga säten under månaden, den största i världen enligt flygstatistikbolaget OAG.

De båda städerna är också viktiga knutpunkter för resenärer som byter flyg mellan Asien, Europa och Nordamerika. För exempelvis australier blir flygmöjligheterna nu allt färre.

Varje dag blir det svårare att ta sig hem, säger Eran Ben-Avraham, som väntar på klartecken från myndigheter att få åka hem från Storbritannien till Australien.
Flygen hem kan kosta hur mycket som helst, och minst 4 000 pund (46 000 kronor), säger han till mediebolaget ABC.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss