A-
A+

Stor jazzfest i Stockholm

Ida Sand och Bohuslän Big Band inviger årets Stockholm Jazz Festival. Arkivbild.
Ida Sand och Bohuslän Big Band inviger årets Stockholm Jazz Festival. Arkivbild.
MusikTT

Cirka 200 akter medverkar i Stockholms Jazz Festival 15–24 oktober. Bland de utländska artisterna finns den brittiska sångerskan och multiinstrumentalisten Emma-Jean Thackray och den amerikanske saxofonisten Kenny Garrett.

Annons

Annons

Ett 40-tal olika Stockholmsscener medverkar under festivalen som är paraplyfestival med konserter på såväl institutionernas scener som på mindre jazzställen. Till Stockholms konserthus kommer den brasilianske Polarpristagaren Gilberto Gil. På Fasching spelare brittiska Emma-Jean Thackray liksom saxofonisten Camilla George, "ett fyrtorn på den nya brittiska jazzscenen" enligt festivalens program. I Stockholm spelar hon tillsammans med den chilenska saxofonisten Melissa Aldana.

Festivalen invigs på Kulturhuset Stadsteatern av svenska Ida Sand och Bohuslän Big Band som gästas av Joel Lyssarides, en av festivalens drygt 200 akter.

"Helt fantastiskt med tanke på pandemiläget och ett kulturliv som stått mer eller mindre still det senaste året" säger festivalchefen Eric Birath i ett pressmeddelande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.