A-
A+

Stor knarkhärva i Uppsala – 17 åtalas

Det stora narkotikaåtalet väcktes vid Uppsala tingsrätt. Själva rättegången kommer att hållas i Attunda tingsrätts säkerhetssal. Arkivbild.
Det stora narkotikaåtalet väcktes vid Uppsala tingsrätt. Själva rättegången kommer att hållas i Attunda tingsrätts säkerhetssal. Arkivbild.
BrottTT

En stor narkotikahärva har avslöjats i Uppsala. Nu åtalas 17 personer.

Annons

Annons

"Vi tror att vi har stoppat ett av de viktigaste nätverken som säljer narkotika och hanterar handgranater, med bas i Uppsalatrakten", skriver kommissarie Torbjörn Munther, spaningsledare vid polisen i region Mitt, i ett pressmeddelande.

Nätverket misstänks ha smugglat in stora mängder narkotika till Sverige. Knarket har sedan sålts vidare i mindre partier i hela landet.

Tullen och polisen har beslagtagit stora mängder narkotika, bland annat kokain, amfetamin och cannabis. Gatuvärdet på beslagen bedöms uppgå till 110 miljoner kronor.

Polisen slog till mot nätverket i fjol. Tillslaget har kopplingar till den internationella polisinsatsen Trojan Shield. En del av bevisningen kommer från den krypterade meddelandeappen Anom, som FBI distribuerade och lurade brottslingar att använda.

"Utredningen har haft flera internationella kopplingar och åtalet har föregåtts av omfattande samarbete med polis i Spanien, Nederländerna och Österrike", säger Torbjörn Munther i pressmeddelandet.

Rättegången planeras starta i mitten av maj och väntas pågå till mitten av november.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.