Stora journalistpriset till Estoniadokumentär

Henrik Evertsson har tilldelats Stora journalistpriset i klassen Årets avslöjande för 'Estonia – fyndet som ändrar allt'. Arkivbild.
Henrik Evertsson har tilldelats Stora journalistpriset i klassen Årets avslöjande för "Estonia – fyndet som ändrar allt". Arkivbild.
SamhälleTT

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Journalisten och regissören Henrik Evertsson har tilldelats Stora journalistpriset i klassen Årets avslöjande för dokumentärserien "Estonia – fyndet som ändrar allt", enligt ett pressmeddelande.

"Jag är verkligen otroligt stolt över den här dokumentären och hedrad över priset. Redaktionen har gjort ett fantastiskt och metodiskt jobb i ett ämne som är ganska otillgängligt och svårt att få en överblick över", skriver Henrik Evertsson i en kommentar.

"Estonia – fyndet som ändrar allt" handlar om förlisningen av passagerarfartyget M/S Estonia den 28 september 1994, där 852 människor miste livet. I de fem delarna av dokumentärserien avslöjas ett aldrig tidigare dokumenterat hål i skrovet – uppgifter som har lett till en ny preliminär bedömning av berörda myndigheter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons