Storbrand i Folkets hus i Orminge

Det brinner kraftigt i Folkets hus i Orminge i Nacka kommun utanför Stockholm.
Det brinner kraftigt i Folkets hus i Orminge i Nacka kommun utanför Stockholm.
BrandTT

Det brinner för fullt i Folkets hus i Orminge. Det har funnits risk för att branden skulle sprida sig till Orminge Centrum, uppger räddningstjänsten.

Annons

Annons

Det är en träbyggnad i två plan. 20 gånger 50 meter. Det är en fullt utvecklad brand i den norra delen av byggnaden, säger Patrick Johansson vid Södertörns brandförsvar på morgonen.

Larmet kom cirka 04.15, då flera personer larmat då de sett svart rök och öppna lågor från Folkets Hus i Orminge i Nacka kommun, öster om Stockholm. När räddningstjänsten kom till platsen slog lågor redan upp genom taket.

Det är oklart om något av byggnaden kommer att gå att rädda.

Vi kommer att göra ett försök. Men det vi riktar in oss på är att minska spridningen till ett församlingshem i närheten och Orminge Centrum, säger Johansson.

TT: Finns det risk att branden sprider sig till centrumet?

Initialt har det i alla fall varit spridningsrisk. Vi har satt in personal för att förhindra spridning till centrumbyggnaden. Det jobbar vi aktivt med, säger han.

Omkring 40 brandmän från sju brandstationer bekämpade branden under morgonen och branden pågick ännu på förmiddagen.

Det kommer att brinna i minst 24 timmar. Det är stor rasrisk så vi kommer inte aktivt släcka elden. Byggnaden kommer att brinna ner, säger Mikael Nygren, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund, till SVT Stockholm.

Vad som orsakat branden är oklart, men polisen utreder händelsen som grov mordbrand.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons