A-
A+

Storklubbarna bekräftar jätteaffären

Casemiro, mitten, lämnar Champions League-vinnaren Real Madrid för Manchester United. Arkivbild.
Casemiro, mitten, lämnar Champions League-vinnaren Real Madrid för Manchester United. Arkivbild.
FotbollTT

Real Madrids tränare Carlo Ancelotti sade på fredagen att han räknar med att Casemiro lämnar klubben.

På kvällen bekräftade både Real Madrid och Manchester United att man kommit överens om en övergång av den brasilianske mittfältaren.

Annons

Annons

Casemiro, 30, verkar ha gjort sitt i Real Madrid. På en presskonferens bekräftade tränaren Carlo Ancelotti att den defensive mittfältaren berättat för klubben om sin önskan att lämna den spanska giganten.

Jag pratade med honom i morse. Han vill ha en ny utmaning. Klubben älskar honom för vad han har gjort och för den person han är. Det pågår förhandlingar, ingenting är officiellt, men hans vilja att lämna är tydlig, sade Ancelotti.

Detaljer återstår

Helt officiellt är det ännu inte. Men på fredagskvällen meddelade både Real Madrid och Manchester United på sina respektive webbplatser att man nått en överenskommelse om övergången av Casemiro.

"Vi ser alla fram emot att välkomna Casemiro till Old Trafford", skriver Manchester United, men tillägger att läkarundersökningen eller det personliga kontraktet inte har slutförts.

Annons

Annons

Uppges kosta 750 miljoner

Enligt trovärdige fotbollsjournalisten Fabrizio Romano kommer Manchester United inledningsvis att betala motsvarande 750 miljoner kronor för den brasilianske stjärnan, som väntas skriva på ett fyraårskontrakt med Premier League-klubben, som har inlett ligasäsongen svagt och ligger sist efter två omgångar.

Casemiro anslöt till Real Madrid 2013 och har skördat stora framgångar på mittfältet tillsammans med Luka Modric och Toni Kroos.

Hela Real Madrid har respekt för honom. När Casemiro ber att få prova en ny utmaning måste vi förstå honom, vi måste acceptera det med den största respekten, sade Ancelotti.

Med Real Madrid har Casemiro bland annat vunnit fem Champions League-titlar och tre La Liga-titlar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.