A-
A+

Storkrasch på Spa-banan – två till sjukhus

Spa-banan i Belgien. Bilden är tagen vid en annan tävling.
Spa-banan i Belgien. Bilden är tagen vid en annan tävling.
BilsportTT

Flera förare tappade kontrollen i utgången av en skarp kurva på den klassiska Spa-banan i Belgien – samma bana där den franske Formel 2-föraren Anthoine Hubert omkom för två år sedan.

Annons

Annons

Totalt sex förare var inblandade i den massiva kraschen, som skedde under ett av fredagens kvalheat i den kvinnliga racingserien W Series.

Två av förarna, norska Ayla Ågren och nederländska Beitske Visser, fördes till sjukhus för undersökningar och sent på kvällen kom det glädjande beskedet att Ågren redan har kunnat skrivas ut. Visser är kvar på sjukhuset, men är vid gott mod och inväntar ett röntgenresultat av sitt ben, skriver tävlingsarrangören.

"Det var en väldigt läskig en men jag tror att jag hade en ängel vid min sida. Jag är mör men som tur är har jag inga frakturer", hälsar nederländskan via Instagram.

De fyra andra förarna – spanjorskan Belén García, Liechtenstein's Fabienne Wohlwend och brittiskorna Abbie Eaton och Sarah Moore – har undersökts av tävlingens medicinska team, som konstaterat att samtliga har klarat sig utan fysiska skador.

Tack o lov verkar det som att alla mår bra. Bilarna stod emot otroligt bra i vad som ser ut att vara en väldig krasch, säger tävlingschefen Dave Ryan, rapporterar Reuters.

Kraschen är den senaste av flera allvarliga olyckor som har skett på just Spa-banan. Så sent som i juli i år bröt den brittiske föraren Jack Aitken nyckelbenet i en krasch på samma ställe där Anthoine Hubert dödskraschade för två år sedan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!